Heerlijk uit eten in de Javastraat (Amsterdam Oost)

Wie denkt aan Amsterdam Oost denkt waarschijnlijk ook direct aan de Javastraat. Voor ons is de Javastraat één van de leukste stukjes uit Amsterdam Oost met veel hippe hotspots, leuke lokale winkeltjes en goede restaurants. Afgelopen week zijn wij voor jou op pad geweest om de leukste restaurants in de Javastraat in kaart te brengen.

Bar Gallizia (Javastraat 67)

Met een gemiddelde score van 4,2 op 5 scoort Bar Gallizia in Google een fantastische score. Een geweldig Italiaanse restaurant waar veel fijnproevers graag op afkomen. Lekker lang tafelen en genieten van de beste producten die Italië te bieden heeft. Dat is wat je mag verwachten van Bar Gallizia.

Bar Basquiat (Javastraat 88-90)

Het dilemma op de zondagochtend: zelf ontbijt maken, even naar de AH lopen of lekker buiten de deur gaan eten. Mocht je voor het laatste kiezen dan kan je zeker hotspot Bar Basquiat een keer proberen. Bar Basquiat is een heerlijke plek voor ontbijt, lunch of drankjes in Amsterdam Oost. Bar Basquiat is zeven dagen per week geopend en heeft zeer ruime openingstijden. Daarom ook perfect geschikt voor een heerlijke borrel op de zaterdagavond.

Fyrre seafood bar (Javastraat 40)

Dan nu een tip voor de echte visliefhebbers onder ons. Fyrre seafood bar is de perfecte locatie om een schotel oesters te bestellen of je favoriete visgerecht. Bij dit visrestaurant worden de beste producten gebruikt die er maar te krijgen zijn. Denk hierbij aan verse vis uit de Noordzee, oesters uit Zeeland, Bretagne en Ierland en diverse seizoen groenten.

Lees ook: goedkoop uit eten in Amsterdam

Rum Barrel (Javastraat 143)

Voor iedereen die na het eten nog toe is aan een heerlijke borrel of cocktail kan aanschuiven bij Rum Barrel. De naam zegt het al… je kan hier heerlijke rummetjes bestellen. Ook zijn hier diverse gerechten te bestellen voor iedereen die nog geen goede bodem heeft gelegd.

The Meets (Sumatrastraat 28)

Okay, dit restaurant zit officieel niet in de Javastraat maar op een steenworp afstand vind je dit relatief nieuwe veganistische restaurant. Het menu van The Meets is 100% veganistisch en bevat geen gluten. Leuk om een keer te proberen als je op zoek bent naar nieuwe tentjes of hotspots!

Missen wij in deze lijst nog een goed restaurant? Laat dat dan weten via amsterdamshots@gmail.com

 

One Reply to “5 leuke restaurants in de Javastraat”

  1. Echt een heerlijke straat die Javastraat. Voor mij was Oost nog een beetje onbekend maar wat een leuke restaurantjes zijn daar te vinden zeg! Onlangs ook gegeten op het beukenplein bij een nieuwe tappasbar, welliswaar niet in de Javastraat maar echt een aanrader in Oost. Mochten jullie de naam willen weten dan kan ik die wel voor jullie opzoeken

     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *