Padel in Amsterdam

Padel in Amsterdam

Probeer Padel! Pa-wat? Padel (spreek uit: padél (voor de profs) of paddle (voor de amateurs) is een mix tussen tennis en squash. Omdat je de muren met padel kunt gebruiken, is het net als squash. Maar je speelt het met iets wat doet denken aan een tennisracket, je scoort hetzelfde als bij tennis, en je speelt twee tegen twee.

Wist je dat padel de komende jaren de snelst groeiende sport wordt? En het heeft alle potentie om groter te worden. In Zuid-Europese landen als Spanje is de sport al jaren een van de grootste van het land. Dit komt omdat padel een sport is voor alle leeftijden, het is gemakkelijk toegankelijk en gemakkelijk te leren. Padel is ook een geweldige aanvulling voor de meeste tennisclubs. Het is dus vaak mogelijk om het te proberen bij uw lokale tennisclub in Nederland.

Onderstaand vind je enkele locaties in Amsterdam waar je Padel kan spelen.

 • Op Play Padel Club Zuidas, Sloterdijk van Olympiaplein kun je je vrienden uitdagen op het blauwe veld.
 • The Padellers: gevestigd bij Amstelpark Tennis!
 • Maak kennis met Padel bij de Padelstuwdam in Nieuw-West
 • Of kies USC Padel in Oost
 • Nieuw: Het is nu ook mogelijk om Padel te spelen in de oude kauwgomballenfabriek! Play Padel Club Kauwgomballenkwartier is sinds kort nieuw in Amsterdam. Vanaf het terras heb je uitzicht over 6 mooie panoramische banen, waar je padel naar hartenlust kan uitoefenen.

Padel: Het beste van twee werelden

Waarom zou je Padel proberen als je ook kunt tennissen of squashen? Wat zijn de voordelen? Nou, het is gemakkelijk te leren. De bal vliegt niet constant weg als je je fanatieke (amateur)vaardigheden laat zien, want de baan is omgeven door muren. Het serveren is achterbaks, je doet geen rackets met strakgetrokken snaren, waardoor de bal minder gevoelig is.

Padel is een teamsport. Je speelt het met dubbels, twee tegen twee anderen. Je kunt mensen op het veld leren kennen, of een vriend meenemen. Als een droomteam kun je anderen uitdagen, of van de baan worden geveegd… maar je zit er tenminste samen in.

Vitamine D

“Iedereen is een buitenmens,” zeggen sommigen. Nou, dat is erg handig met Padel. Je kunt het hele jaar door buiten spelen, want je banen zijn geplaveid met kunstgras. Pak wat extra zonnestralen of overwint de wind in elk seizoen terwijl je in beweging blijft.

Zelfs als je enige ervaring heeft met squashen of tennissen op een blauwe baan, is een les in Padel aan te raden voordat je jouw zwagers of collega’s uitdaagt.

Onze favoriete padel locatie: The Padellers

Onze favoriet is toch The Padellers (voorheen Amstelpark Padel), gelegen aan de rand van het Amsterdamse Bos. Het van oorsprong tennispark is ruim opgezet en beschikt over een prachtige horeca. Zo kan je na het pedellen nog heerlijk nakletsen onder het genot van een hapje en een drankje!

Tip: Zoek je nog een betaalbaar Padel Racket? Bekijk dan dit betaalbare Camewin racket

 
Eindoordeel
Beoordeeld op:
Product
Padel spelen in Amsterdam
Onze beoordeling
51star1star1star1star1star

3 gedachten over “Padel in Amsterdam

 1. “Book your court here now! I would also like to say thank you to all the staff. Amstelpark padel is worth much more than I paid. Amstelpark padel has completely surpassed our expectations.”

   
 2. Jammer dat Padel nu niet echt meer mogelijk is tijdens de corona crisis. Kan iig niet wachten om in het voorjaar de baan weer op te gaan!

   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *