Stroopwafels Amsterdam

Stroopwafels Amsterdam

Hier eet je de lekkerste stroopwafels in Amsterdam!

Welke Nederlander is nou niet gek op: stroopwafels. Laat dit nou ook een trekpleister zijn voor veel toeristen om naar Amsterdam te trekken. In dit artikel benoemen wij de beste plekken om de beste stroopwafels te ‘scoren’.

1 Van Wonderen Stroopwafels

Volgens van Wonderen scoor je bij hun de lekkerste stroopwafels van Nederlandse bodem. Dat ze lekker zijn dat is zeker een feit maar daarnaast zijn de stroopwafels ook nog eens behoorlijk ‘Instagramable’. Je kan bij Van Wonderen Stroopwafels je eigen stroopwafel samenstellen. Denk hierbij aan smarties, spekjes of een chocoladedressing.

2. Original Stroopwafels

Original Stroopwafels is het bekendste stroopwafel kraampje op de Albert Cuyp. Van generatie op generatie wordt het bereiden van een stroopwafel doorgegeven. Voor het bekende familierecept gebruikt dit familiebedrijf alleen de beste ingrediënten en garanderen op die manier de overheerlijke kwaliteit van de stroopwafel. Er worden niet alleen Amsterdammers bediend maar ook toeristen van over de hele wereld.

Adres: Albert Cuyp Straat t.h.v. nr 182

3. Nicolaas Waffles

Hier worden de stroopwafels voor je neus gebakken. In tegenstelling tot de hippe stroopwafelkraampjes en winkels, wordt geprobeerd niet te veel in te gaan op toppings. Deze winkel probeert de consument juist de traditionele smaak te laten ervaren. De smaak waar veel Nederlanders en toeristen verliefd op is geworden.

Adres: Singel 624, 1017 AZ Amsterdam

4. Stach

Stach heeft meer dan 10 verschillende locaties in Amsterdam, die alles verkopen, van vers gebakken koekjes tot hippe drankjes zoals Club Maté. Deze kleine delicatessenwinkel heeft altijd een breed assortiment aan chocolade, snoep en koeken. Een stapel van 10 stroopwafels kost ongeveer € 2,99 bij Stach en is te koop naast verse koffie die je echt een keer moet proberen!

Veelgestelde vragen over Stroopwafels

🥞 Hoeveel calorieën bevat een stroopwafel?

Één stroopwafel bevat gemiddeld 171 calorieën

🥞 Hoeveel stroopwafels eet de gemiddelde Nederlander per jaar?

Nederlanders eten gemiddeld zo’n 20 stroopwafels per jaar.

🥞 Hoeveel stroopwafels worden er jaarlijks verkocht?

Jaarlijks worden er 22 miljoen pakjes stroopwafels verkocht in Nederland

 

8 gedachten over “Stroopwafels Amsterdam

 1. Kan geen genoeg krijgen van die heerlijke stroopwafels van de Albert Cuyp Markt! Ik kan echte geen betere plek bedenken om je stroopwafels te halen.

   
 2. De stroopwafels van Van Wonderen blijven toch wel mijn favoriete. Ga eigenlijk elke maand wel een keer langs om een verwennerij te halen. De lekkerste stroopwafels in Amsterdam

   
 3. Ik was laatst op de Albert Cuyp en er was helaas geen Stroofwafelkraam te vinden. Heb ik pech gehad of zijn ze er nu elke dag niet meer?

   
  1. Hi Noelle, dit komt misschien door de corona tijd. Bepaalde kraampjes waren toen tijdelijk verdwenen. Misschien dat de bekendste stroopwafel kraampjes nu weer zijn teruggekeerd?

    
 4. Veel stroopwafels verkrijg je in het centrum van Amsterdam dus klagen over de prijs gaat niet echt, maar verwacht maar een hoge prijs. Gek genoeg heb je daarna niet het gevoel dat je teveel betaald want de kwaliteit van de stroopwafels is echt top!.

   
 5. Associale prijzen die ze tegenwoordig rekenen, bijna 6 euro voor een gewone standaard middelgrote stroopwafel absurd, gericht op touristen die nu toch niet meer komen. Op de markt 1,50 of zelfs 1 euro voor de zelfde stroopwafel.

   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *