Deze bars en restaurants serveren de lekkerste Sangria!

Wie is er in de zomer nou niet gek van Sangria? Deze Spaanse/Portugese licht-alcoholische drank wordt op diverse plekken in Amsterdam geserveerd en staat bij velen in de top 3 van meest gekozen dranken gedurende de zomer. Amsterdamshots heeft een lijst gemaakt van de beste plekken om je Sangria te bestellen!

1.Sloppy Joe Amsterdam

Normaal gesproken staat Sloppy Joe Amsterdam bekend om zijn burgers en street food, maar sinds kort staat er ook Sangria bij hun op de kaart. De Sangria wordt hier bereid met de bekende Cava en een overvloed aan rood fruit. Heerlijk om een keer uit te proberen op hun terras.

Een kannetje Sangria kost bij Sloppy Joe slechts 21,50!

2. Five Brothers Fat

Voor veel mensen geen onbekende: Five Brothers Fat. Zij maken hun Sangria met diverse likeuren en wordt vervolgens gemixt met vers fruit. Ook hier wordt een schappelijke prijs in rekening gebracht van 24,50. Naast de Sangria serveert dit restaurant ook heerlijke tappas gerechtjes die je avond compleet maken.

Tip: Bezoek eens hun nieuwe vestiging in Amsterdam Oost!

3. Louie Louie

Een paar honderd meter verderop zit nog een geduchte concurrent als het gaat om de Sangria. Wij bestelden hier de Sangria Superior, een variant met o.a. Prosecco, vodka en perzik. Een iets duurdere variant maar wel heel lekker. De Superior variant kost iets meer dan 30 euro en is ruim genoeg met ze tweeën.

4. Barca

We sluiten de lijst af met een Spaans getint restaurant: Barca. Dit restaurant is gevestigd op het Marie Heinekenplein waar het op een zonnige dag goed vertoeven is. Bij Barça schenken ze de befaamde Sangria en Sangría de Cava. Daarnaast staat Barca bekend om zijn Catalaanse gerechten, drankjes en de echte Spaanse sfeer.

🍹 Wat is Sangria?

Sangria is een Spaanse/Portugese licht-alcoholische drank. Dit populaire drankje wordt gemaakt rode of witte wijn, op smaak gebracht met vruchten, meestal sinaasappel, citroen, appel, perzik of ananas en soms ook, maar minder vaak, met meloen, mango of grapefruit. Het wordt aangevuld met suiker, honing en vers vruchtensap. Soms wordt de sangria extra licht en fris gemaakt door toevoeging van koolzuurhoudend mineraalwater. De drank wordt geserveerd in een karaf, traditioneel met ijs en een houten lepel om de vruchten van de bodem te halen. In Catalonië maken ze een eigen variant op de sangria met de mousserende cava in plaats van rode wijn.

[booking_product_helper shortname=”nederland 2″]
 

One Reply to “De lekkerste Sangria in Amsterdam”

  1. Als het goed is kunnen jullie begin juli weer een nieuwe hotspot toevoegen aan deze lijst. Er opent begin juli een leuke Sangria tent in Amsterdam Noord!

     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *