6x de beste technoclubs in Amsterdam

6x de beste technoclubs in Amsterdam

Als je voor techno komt, zullen we er alles aan doen om ervoor te zorgen dat je niet eindigt met dansen op Nederlandse klassiekers in een plaatselijk café. En dat hoeft natuurlijk ook niet, want in Amsterdam vind je een flink aantal technoclubs. Waar je de beste kunt vinden? Dat zullen we je laten zien!

De grote, mainstream clubs bieden hun eerlijk deel van de techno, maar in een stad die een bijna eindeloze hoeveelheid verlaten fabrieksgebouwen herbergt, duiken voortdurend nieuwe ondergrondse hang-outs op. Ze bieden vaak veel meer dan alleen muziek en zijn op andere uren van de dag zeker een bezoekje waard. Maar als de zon ondergaat, begint het echte feest pas.

Radion

Elektronisch, house & techno

Deze culturele broedplaats is constant op zoek naar de rand van experimentele projecten. Vroeger was het een collegezaal, maar tegenwoordig is ‘feesten’ het enige vak dat ze onderwijzen. Progressieve clubavonden zijn de gewoonte, bovenop de creatieve evenementen die ze regelmatig organiseren.

Dus maak je keuze en bepaal waar je je dosis techno bij wilt hebben, want de variatie is eindeloos in dit artistieke tijdsgewricht. Live optredens? Internationale DJ’s? Noem maar op. De clubavonden van Radion laten al je technodromen uitkomen.

Pakhuis Elementenstraat

House & techno

Er is iets met de Nederlandse hoofdstad en het omtoveren van oude pakhuizen in nachtclubs. Maar misschien is het gewoon te logisch om het niet te doen. Enorme ruimtes, geweldig geluid en veel karakter. Dat geldt ook voor de oude pindafabriek aan de Elementenstraat in het industriële deel van West-Amsterdam.

Begin jaren ’90 werd het pakhuis al ontdekt als een uitstekende locatie om grootschalige raves te houden, maar het sloot al na een jaar feest. Twintig jaar later heropende het pakhuis zijn deuren voor liefhebbers van underground house en techno. Check hun facebook pagina voor komende evenementen.

Club Panama

Techno, EDM

Club Panama Amsterdam is een van de meest gewaardeerde techno clubs. Geniet elke donderdag van de beste techno muziek in Panama, ‘Techno Thursdays.

De club ligt vlakbij het Centraal Station van Amsterdam, omringd door gelijkgestemde zielen en muziekliefhebbers. Draag wat je je comfortabel laat voelen en, nog belangrijker, iets waarmee je kunt bewegen tot de zon opkomt.

Melkweg

Drum, Bass, House, Techno, Elektronisch

Het heeft de looks en de locatie. Een oude fabriek met twee aparte zalen om je moves te laten zien, midden in de stad op het Leidseplein. Melkweg is een all-time favoriet die zowel locals als bezoekers bevalt en ook op techno-gebied een paar verrassingen in petto heeft.

Techno Tuesday is een wekelijks evenement en met zo’n naam is uitleg overbodig. Knock out techno beats de hele nacht lang voor u om te feesten tot je erbij neervalt. Ook zin in wat drum ’n bass? Melkweg’s Cheeky Monday maakt ook een wekelijkse comeback om een goed begin van de week te garanderen.

VLLA*.

Jazz, funk, nu-disco, tech-house, electro, Italo house, pop, deep house, techno

VLLA zet feesten neer met organisaties die precies weten waar ze mee bezig zijn. Dus of ze nu jazz, pop, tech-house of techno draaien, je kunt altijd verwachten dat de muziekselectie van het hoogste niveau is.

Deze club is ook een plaats van tegenstellingen. Vroeger was het akelig stil in dit voormalige uitvaartcentrum, maar tegenwoordig kan het niet luider. De rouwkamers die de belichaming waren van verdriet, zijn nu volgestouwd met kunst, en de creativiteit ontwaakt op een plek die in het verleden niet erg levendig was.

De tuin van VLLA is een uitstekende plek om te chillen voordat het feest begint en om gelijkgestemde artistieke geesten te ontmoeten die van een goede fiesta houden.

Jack Amsterdam

House, Techno & EBM

Bij Jack’s is niets zeker en dat is precies hoe ze het graag zien. De LGBTQ-vriendelijkste plek van alle techno clubs in Amsterdam, maar wat Jack echt wil is close zijn met iedereen. Dat betekent dat de enige regel die ze hebben ingesteld is dat iedereen welkom is en vrij om te zijn wie ze zijn.

Je wordt aangemoedigd om je eigen en elkaars uniciteit te verkennen en uit te drukken in de manier waarop je je kleedt! Buitensporig is goed, dus stof je glitterbroek af, kinky laarzen of draag helemaal niets. Zie er alleen niet uit als een zwerver want die komen niet voorbij de ingang om ervoor te zorgen dat iedereen een geweldige tijd zal hebben.

Lees ook: De beste sportscholen in Amsterdam

Lees ook: De beste cocktailbars van Amsterdam

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *