De meest unieke cocktailsbars in Amsterdam

De meest unieke cocktailsbars in Amsterdam

Vrijdagavond, zaterdagavond of gewoon op een doordeweeksedag. Het is eigenlijk altijd wel een goed moment om een gezellige cocktailavond te plannen. Laat Amsterdam nou net de plek zijn waar je helemaal los kan op het gebied van cocktailbars. Wij hebben onderzoek gedaan naar de leukste en meest hippe plekken in Amsterdam en hebben een geweldige lijst voor je samengesteld. Enjoy!

1. Super Lyan

We trappen de lijst af met een cocktailbar dat op loopafstand ligt van het Centraal Station. Super Lyan is de cocktailbar van het Kimpton de Witt hotel en is een echte must-visit als je jouw cocktail tour gaat samenstellen. Naast hun vaste menukaart kan je hier alle drankjes krijgen die je maar wilt. Het team van enthousiaste bartenders staat voor je klaar!

Cocktailbars in Amsterdam

2. Panache

Woon je in Amsterdam West? Of ben je toevallig in de buurt. Dan is Panache een bar die echt op je lijst moet staan. Hier heerst een gezellige sfeer en ben je echt even een avondje uit. Naast een cocktailbar is het een shared dining-café dat seizoensgebonden gerechten serveert gebaseerd op het marktaanbod van die dag.

3. Njoy

Houd je van een beetje gezellige drukte? Dan is het Njoy, gelegen vlakbij het Leidseplein, echt iets voor jou. Njoy geeft je een beetje het underground gevoel waarbij je plaats kan nemen in een kelder. De cocktails hier zijn echt top! Doorgaans vind je hier ook veel internationale gasten die op zoek zijn naar gezelligheid.

4. Lotti’s

Lotti’s vormt onderdeel van het bekende Hoxton hotel en ook hier heerst een gezellige internationale vibe. Plof lekker neer op een van de banken of in de fauteuils en praat lekker bij met je beste vrienden.

5. The Lemonman Bar

We verplaatsen ons nu naar Amsterdam Zuid, waar één van onze favoriete restaurants gevestigd zit: NENI. Onderdeel van NENI is The Lemonman Bar waar je voor of na het eten lekker kan bijpraten met vrienden. Het barpersoneel staat voor je klaar om je te voorzien van de lekkerste drankjes.

6. De lekkerste rum drink je bij Rum Barrel

Wie mij een beetje kent weet dat ik helemaal gek ben van rum. Voor rum ben ik dan bij Rum Barrel altijd aan het juiste adres! Zij maken voor mij altijd de lekkerste Old Fashioned klaar. Daarnaast waan ik mijzelf altijd even in de Caribbean vibes!

Cocktailbars

7. Flying Dutchmen: Cocktailbar van het hoogste niveau

Flying Dutchmen Cocktails is de cocktailbar van Tess Posthumus en Timo Janse in het hart van Amsterdam. De focus ligt op (neo-)klassieke cocktails en beschikt over de grootste backbar van Nederland met meer dan 800 unieke spirits. Het is 7 dagen per week geopend, van 17.00 tot 04.00 uur, en is daarmee één van de bekendste cocktailbar van Amsterdam.

8. Cocktails drinken bij The Duchess

THE DUCHESS is gevestigd in een van de best bewaarde historische juweeltjes, het voormalige KAS Bank en W Hotel Amsterdam, waar gasten kennismaken met de elegantie van de traditionele Londense gastvrijheid. Een echte aanrader als je gaat voor een chique avond!

9. Pulitzer Bar

De Pulitzer Bar waan je jezelf in een prachtige Engelse huiskamer waar de heerlijkste cocktails worden geschonken. Plof lekker neer in de cognackleurige lederen stoelen en geniet van je quality time.

10. Hotel & Wellness Zuiver

Misschien denk je niet direct aan een cocktailbar als je de naam Spa Zuiver hoort. Echter kan ik je wel op een geweldige idee brengen. In de zomer is het heerlijk om in hun grote tuin plaats te nemen en te genieten van hun heerlijke cocktails. Koel vervolgens lekker af in één van hun baden en je hebt gegarandeerd een geweldige dag!

Wellicht ook interessant?

Veel van onze lezers bekijken ook onze lijst met de beste yogascholen in Amsterdam, de mooiste sauna’s in Amsterdam, de beste Surinaamse restaurants en de leukste bruine cafés in Amsterdam.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *