Franse en Belgische restaurants in Amsterdam

Franse en Belgische restaurants in Amsterdam

Meer dan 10 jaar geleden waren Franse restaurants in Amsterdam het toppunt van de restaurants. Sindsdien is er veel veranderd, maar er is nog steeds goed Frans eten te vinden als je weet waar je moet zoeken. Sommige restaurants zijn meer old-school dan andere, maar het zijn allemaal restaurants van topkwaliteit. Hieronder vind je onze lijst van de beste Franse restaurants in Amsterdam.

Supper club Amsterdam

Dit clubrestaurant bevindt zich in een klein straatje vlakbij de Dam. Het restaurant is in tweeën gesplitst: in het onderste gedeelte van het etablissement is de club gevestigd, terwijl op de eerste verdieping bij binnenkomst het ‘avondmaal’ is gereserveerd. Reserveringen aanbevolen.

Bonnes Choses Amsterdam

Dit restaurant met Franse keuken is gelegen aan de Amstelveenseweg vlakbij het Vondelpark. De naam Bonnes Choses drukt uit dat ze jou ‘heerlijke dingen’ serveren.

De Herengracht: Eten, drinken & kunst

Op een paar minuten lopen van het Leidseplein ligt De Herengracht, een restaurant dat ontbijt, lunch en diner serveert in een eclectisch interieur. De internationale keuken van De Herengracht serveert overheerlijke delicatessen aan de eettafel van jouw keuze.

Le Hollandais

Aan de rand van de Pijp in de stad ligt restaurant Le Hollandais. Opgericht in 1996, noemde de eigenaar, chef-kok en uw gastheer, Adrian het diner Le Hollandais, wat ‘De Hollander’ betekent, naar Peter Greenway’s film ‘The Cook, The Thief, His Wife, and her Lover’. Adrian werkt met een team in zijn keuken om de Franse keuken tot uw genoegen te serveren

Restaurant Frenzi

Vlakbij de vlooienmarkt van het Waterlooplein ligt restaurant Frenzi, dat verse mediterrane gerechten serveert die eenvoudig en eerlijk zijn bereid. Frenzi nodigt u uit om u te behandelen zoals zij hun vrienden zouden behandelen.

Restaurant De Kas, Amsterdam

Buiten de hoofdstraten van Amsterdam, in Park Frankendael, ligt restaurant De Kas. Letterlijk betekent dit De Kas. De Kas heeft een mediterrane keuken die dagelijks een menu bereidt op basis van de oogst van die ochtend.

Rosarium

Gelegen in de natuurlijke schoonheid van het Amstelpark, is Frans cuisine restaurant en wijnbar Rosarium. Dit zes jaar geleden opgerichte eetcafé, geopend voor lunch en diner, heeft een Franse keuken onder leiding van chef-kok Jaap Wiebenga.

Scheepsloods Chandler’s Warehouse

Tussen twee grachten in het centrum van de stad ligt Ship Chandler’s Warehouse, een zeventiende-eeuwse winkel waar schepen kwamen om proviand in te slaan. Het pakhuis stond vele jaren leeg, maar is nu door de eigenaren Kyra en Menco ten Cate gerestaureerd en beschikbaar voor besloten diners. Hun restaurant met Franse keuken wordt gerund door de bekende chef-kok Dave Viersma, die jou een voortreffelijke vijf-gangen diner zal verzorgen.

Bar Restaurant Simpel

Op een paar seconden lopen van de Heineken Brouwerij ligt Bar Restaurant Simpel, gespecialiseerd in de Franse keuken en de Mediterrane keuken.

Tricky Theater Restaurant

Vlakbij het Centraal Station ligt Tricky Theater, dat je gemakkelijk te voet kunt bereiken langs de zilveren pier boven de Amstel. Hun keuken, voornamelijk een theaterrestaurant, is het best te omschrijven als de Frans-Italiaanse keuken, waar je van kunt genieten terwijl jij je voortdurend vermaakt.

Lief Belgisch Restaurant

Vlakbij de 9 Straatjes in de Jordaan ligt de Belgische keuken van restaurant Lieve, dat lekkernijen serveert in drie verschillende sferen. Sinds 2005 wordt Lieve opnieuw geleid en heet u van harte welkom in de lounge, waar je onder het genot van een drankje kunt beslissen welke ervaring je die avond wilt beleven.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *