Lunchspots in Amsterdam

Lunchspots in Amsterdam

Gegarandeerd lekker lunchen bij deze lunchspots!

Ben je elke week op zoek naar de leukste lunchspots in Amsterdam? Dan hebben wij goed nieuws! Wij zoeken elke week naar nieuwe hotspots, lunchrooms, restaurants en veel meer. Het enige wat jij moet doen is af en toe dit lijstje bekijken en beslissen waar je volgende keer heen gaat! Van West tot Oost om vervolgens af te sluiten met de Negen straatjes. In deze lijst vind je van alles wat!

1 Kop van Oost

Restaurant Kop van Oost is relatief nieuw in Amsterdam Oost. Met zijn industriële look en sprekende locatie is het zeker geen standaard restaurant te noemen. Doordat de gevel is gebouwd van glas, heb je het idee dat je aan het water dineert wat zorgt voor een leuke sfeer. Je kan hier zowel terecht voor lunch als diner.

2. Restaurant Jansz

Restaurant Jansz, dat deel uitmaakt van het bekende Pulitzer Hotel, is de perfecte plek als je even wilt lunchen aan de grachten. Met een toegankelijke kaart en een heerlijke ambiance is het goed vertoeven bij deze lunchhotspots midden in de bekende 9 straatjes! Staat Jansz al op jou lijstje voor een uitgebreide lunch?

3. Oriole Amsterdam

Oriole Amsterdam komt je wellicht niet bekend voor, maar als ik zeg dat het restaurant gevestigd zit in het luxe hotel The Grand, dan gaat er misschien een belletje rinkelen. Dit hotel is gevestigd in Amsterdam Centrum. De perfecte spot in Amsterdam om te voet of met het OV heen te gaan. Oriole staat bekend om zijn mediterrane keuken en is daarom het juiste adres voor de echte levensgenieter. Je kan er terecht voor een lunch of diner. Eén ding is zeker: lekker eten doe je bij Oriole!

4. The Traveller Amsterdam

Normaal gesproken is Amsterdam Zuid-Oost niet de plek waar wij elke week komen, maar voor een nieuwe hotspot maken wij uiteraard een uitzondering. Deze wijk is de afgelopen jaren helemaal opgebloeid en het is leuk om te zien dat ondernemers hier op inspelen. The Traveller Amsterdam is een mooi voorbeeld van de succesvolle make-over van Zuid-Oost. Schuif binnenkort aan voor een uitgebreide lunch en ervaar zelf hoe de sfeer is!

5. Ter Marsch en Co: Lunchen in hartje Amsterdam

Soms heb je van die dagen dat je gewoon trek hebt in een vette hap. Voor deze dagen is Ter Marsch & Co de perfecte lunchspot. Met een breed aanbod aan heerlijke burgers is Ter March & Co een geweldige plek voor de burgerliefhebber. Sluit je lunch af met een heerlijke cocktail en je middag is compleet.

6. Karaat Amsterdam

Een nieuwe wijk roept natuurlijk ook om nieuwe lunchplekken. Karaat Amsterdam is de nieuwe parel van deze wijk. Een mooi ingericht restaurant waar diverse industriële stijlen samenkomen. Tip: wij vonden de steak tartare echt fantastisch! Zeker de moeite waard om die een keer te proberen.

7. Madame Cyclette

Dan nu een nieuwkomer in de lijst! Sinds eind vorig jaar is Madame Cyclette gevestigd vlakbij het stadionplein. 70% van de gerechten dat uit de keuken komt is vegan en de overige 30% van de kaart bevat gevogelte of vis. Je kan hier dus prima afwisselen en is zeker de moeite waard als je lekker vegan wilt eten.

De focus ligt op gezond, maar vooral ook smakelijk eten. Neem maar eens een kijkje op hun Instagrampagina en je snapt waarom dit restaurant in onze lijst voorkomt.

8. Nomads

Bij Nomads word je elke week weer verrast met heerlijke buitenlandse gerechten. Niet alleen het eten doet je denken aan buitenlandse oorden, ook de eigenaren van NOMADS zelf reizen meer dan eens de wereld rond: Om inspiratie op te doen, nieuwe smaken te ontwikkelen en gerechtjes te bedenken. Door hun passie te leggen in het eten dat ze serveren, is Nomads zeker de moeite waard om op je lijstje te zetten.

9. SLA

Als je iets gezond, voedzaams en biologisch wilt eten, dan is SLA de plek om dat te doen. Op dit moment hebben ze diverse locaties door heel Amsterdam. Onze favoriete locatie is die aan de Amstelveenseweg, want die is groot en ligt naast het beroemde Vondelpark. Elk seizoen veranderen ze hun menu, zodat je nooit verveeld raakt!

MEER SPOTS OM TE LUNCHEN

Stek: Stek is een heerlijke spot om lekker op het terras neer te ploffen. Deze lunchspot is gelegen op de Wibautstraat en vormt ook een top plek om even een aantal uurtjes te werken. Onze tip: probeer eens de kimchitoast met limoen-roomkaas.

Superette cafe: Oost begint langzamerhand steeds meer ‘the place to be te worden’! Op het Javeplein vind je nu het Superette cafe. Een echte aanrader voor iedereen die van bagels houdt!

Oliver Green: Een mooie tip voor de vegan liefhebbers onder ons! Wij zijn hier echt fan van de burrito wrap met smoky tempeh! Oliver Green is gelegen aan de Eerste Oosterparkstraat 7 en is zeven dagen per week geopend!

For english speaking this is also interesting: 7x the best Korean restaurants

 
Samenvatting
lunchspots in Amsterdam
Titel
lunchspots in Amsterdam
Beschrijving
Lees alles over de beste lunchspots in Amsterdam
Auteur
Uitgever
Amsterdamshots

Eén gedachte over “ Lunchspots in Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *