Het beste online marketing bureau in Amsterdam

Het beste online marketing bureau in Amsterdam

Vandaag de dag doet 81 procent van de klanten online onderzoek voordat ze een aankoopbeslissing nemen, wat betekent dat het noodzakelijk is om een online aanwezigheid te ontwikkelen die klanten tijdens hun hele klanttraject online betrekt en koestert. Een digitaal marketingbedrijf kan dit voor je bedrijf doen, plus nog veel meer.

Wat is Online Marketing?

Digitale marketing is een veelzijdige strategie die erop gericht is om klanten online te benaderen, te bereiken en een relatie met hen op te bouwen, via een breed scala aan kanalen, zodat ze uiteindelijk een aankoop doen en in de toekomst nog meer aankopen zullen doen.

De resultaten van digitale marketing zijn bij veel bedrijven nog steeds dramatisch. Bloggen alleen al kan merken helpen om 67 procent meer leads binnen te halen in vergelijking met degenen die nooit iets posten. SEO heeft ook een conversiepercentage van 14,6 procent, wat veel hoger is dan het conversiepercentage van 1,7 procent dat traditionele outbound methoden opleveren.

Digitale marketing bestaat uit de volgende tactieken:

 • Inhoud marketing
 • Zoekmachine optimalisatie (SEO)
 • Video-marketing
 • Mobiele Marketing
 • Online Adverteren
 • E-mail Marketing
 • Sociale media marketing

Een Online Marketing Bureau maakt gebruik van een breed scala van verschillende tactieken, strategieën en online tools om een bedrijf te helpen zijn marketing-en verkoopdoelstellingen te bereiken. Dit kan het plannen en uitvoeren van een succesvolle digitale marketing campagne een uitdagend vooruitzicht voor de meeste solopreneurs en kleinere marketing afdelingen.

Gezien de reikwijdte van digitale marketing is het nuttig om te kijken naar de populairste soorten digitale marketingbureaus en de diensten die zij aanbieden.

7 Soorten Digitale Marketing Bureaus (en wat ze doen)

Het kiezen van een digitaal marketingbureau kan een uitdaging zijn als u niet bekend bent met de branche. Sommige bureaus zijn gespecialiseerd in één branche of dienst, terwijl andere een breed scala aan diensten aanbieden. Onthoud dat de beste voor uw bedrijf zal afhangen van uw budget, uw digitale marketing doelen en doelstellingen, en hoe hands-on u wilt zijn in uw digitale marketing. Hieronder vindt u zeven van de meest voorkomende soorten digitale marketingbureaus:

DIGITAAL MARKETINGBUREAU

Een digitaal marketingbureau bereikt klanten online via omnichannelmarketing, multichannelmarketing of single-channelmarketing. Bij multichannel- en single-channelmarketing hebben bureaus interactie met klanten via een of meerdere kanalen, zoals websites, blogs, e-mail, sociale media en meer. Omnichannelmarketing verwijst naar marketing die een naadloze klantervaring biedt via verschillende kanalen en apparaten gedurende hun hele levenscyclus. Een digitaal marketingbureau zal doorgaans geen traditionele marketingdiensten aanbieden

FULL-SERVICE DIGITAAL MARKETINGBUREAU

Een full-service digital marketing bureau heeft de neiging groter te zijn dan de meeste andere soorten bureaus en biedt een verscheidenheid aan digitale marketingdiensten. Bedrijven werken vaak samen met full-service digital marketing bureaus omdat ze de ervaring hebben om specifieke projecten te doen die de bedrijven nodig hebben, zoals lead nurture campagnes of een website redesign. Deze bureaus kunnen ook extra kracht toevoegen aan bestaande marketingafdelingen tegen lagere kosten dan het zou kosten om ze uit te bouwen met nieuwe werknemers.

BUREAU VOOR INBOUND MARKETING

Een inbound marketing bureau biedt inbound marketing tactieken en strategieën, die verschillen van de traditionele outbound strategieën. Inbound bureaus proberen een bedrijf online te positioneren waar klanten hen kunnen vinden, vertrouwen op te bouwen in de loop van de tijd, en uiteindelijk verkoop te genereren. Inbound strategieën kunnen na verloop van tijd aanzienlijke resultaten opleveren, maar ze vereisen doorgaans een langere tijdshorizon (zes maanden tot een jaar of meer) voordat leads en sales “hockeystick” omhoog gaan.

SEO-BUREAU

Digitale marketingbureaus die gespecialiseerd zijn in SEO (search engine optimization) helpen de websites en website-inhoud van hun klanten om hoog te scoren in de zoekresultaten. Zij zullen specialisten hebben die het volgende uitvoeren:

 • Zoekwoorden onderzoek
 • Website audits
 • Backlink audits
 • Website en blog inhoud
 • Metadata beoordeling (controle van de kwaliteit van URL, title tags, meta beschrijvingen, etc.)
 • Video omschrijving optimalisatie
 • Linkbuilding

ONLINE ADVERTENTIEBUREAU/PPC-BUREAU

Betaald zoeken, ook wel betaald adverteren genoemd, is een andere manier om verkeer naar een website te genereren. In tegenstelling tot gratis organisch verkeer, wordt er bij betaald verkeer geld uitgegeven om te bieden op zoekwoorden en advertentieplaatsing bij zoekresultaten. Digitale advertenties kunnen verschijnen op websites, zoekresultaten pagina’s (SERPs), en sociale media kanalen. Dit kan u snel leads opleveren, maar uw campagne moet goed worden opgezet om uw doelgroep te bereiken.

Digitale marketing bureaus die zich richten op online advertenties weten hoe om aandacht te krijgen, geoptimaliseerde advertenties die voldoen aan best practices te produceren. U kunt ervoor kiezen om een online advertentiebureau alleen of in combinatie met andere bureaus als onderdeel van een bredere online strategie in te huren. Terwijl PPC kan goed presteren op zijn eigen, het werkt het beste wanneer gekoppeld aan een minder dure lange termijn strategie die kan profiteren van het betaalde verkeer dat u genereert.

SOCIAL MEDIA AGENCY

Bedrijven wenden zich tot sociale media agentschappen wanneer ze hulp nodig hebben bij het opzetten en onderhouden van een aanwezigheid in de sociale media. Social media bureaus kunnen sociale inhoud beheren en produceren en advertenties opzetten op sociale platforms zoals Facebook en Instagram. Ze bieden ook diensten aan die te maken hebben met het reageren op interacties van klanten op sociale-mediaplatforms. Ze kunnen ook influencer outreach aanbieden voor cross promotie of affiliate marketing.

WEBDESIGN BUREAUS

Een webdesignbureau bestaat uit creatieve ontwerpers die op maat gemaakte en geoptimaliseerde websites of webpagina’s bouwen voor bedrijven. Webdesigners zorgen voor de look, feel en functionaliteit van de pagina’s, of het nu gaat om een gloednieuwe website, een website redesign, of een kleiner project. Veel voorkomende diensten van websitebureaus zijn onder meer gebruikerservaring en gebruikersinterface (UX/UI) ontwerp en onderzoek, creatie en opslag van afbeeldingen, webontwikkeling, en webhosting.

Webdesign Bureau Amsterdam

DIGITALE MARKETING BUREAUS GROEIEN ORGANISCH VERKEER NAAR UW WEBSITE


Het algemene doel van elke digitale marketing inspanning is het genereren van zo veel mogelijk organisch verkeer naar de website van een bedrijf. Marketing professionals bij digitale marketing bureaus kennen de ins en outs van inbound marketing, customer journeys, en zoekmachine zoekalgoritmen. Wanneer u werkt met een digitaal marketing bureau, zal organisch verkeer (verkeer van mensen die uw website online vinden via een zoekmachine) naar uw website toenemen. Uw website zal meer leads aantrekken met minder kosten. Deze leads zullen ook van betere kwaliteit zijn waardoor de kans groter is dat ze tot een aankoop overga

ONLINE MARKETINGBUREAUS GENEREREN VERKOOPKLARE LEADS

De professionals van digitale marketingbureaus kennen uw bedrijf, uw marketingdoelen en -doelstellingen, uw sales funnel en uw ideale doelgroepen. Daarnaast hebben ze kennis van verschillende inbound marketing tactieken zoals content marketing, social media marketing, web design en zoekmachine optimalisatie.

In uw sales funnel, verschillende inbound marketing tactieken zijn effectiever dan anderen op basis van waar leads zijn in uw sales funnel. Als u samenwerkt met een digitaal marketingbureau, kunt u de juiste boodschap via het juiste online medium op het juiste moment bij elke lead in uw sales funnel krijgen. Een digitaal marketingbureau helpt u verkoopklare leads te genereren door leads van de top van uw sales funnel naar de bodem te verplaatsen.

DIGITALE MARKETINGBUREAUS VERGROTEN HET BEREIK VAN UW MERK

Uw klanten zijn online. U weet dat en elk digitaal marketingbureau weet dat. Aangezien digitale marketingbureaus gespecialiseerd zijn in het online promoten van merken en het creëren van online relaties met klanten, weten zij hoe ze het bereik van uw merk online kunnen vergroten. Door te werken met een digitaal marketing bureau, zal uw website een betere zichtbaarheid krijgen van zoekwoorden onderzoek en buyer persona ontwikkeling gedaan door het bureau. Als u een digitaal marketingbureau in dienst neemt om uw social media marketing uit te voeren, zal uw merk ook extra online aanwezigheid krijgen op verschillende social media platforms.

ONLINE MARKETINGBUREAUS VERBETEREN UW MARKETING VAN BOVEN TOT ONDER

Het digitale marketingbureau dat u kiest, moet aanvoelen als een verlengstuk van uw interne marketingteam. Wat uw interne marketing mist aan gespecialiseerde digitale marketing kennis en tijd, zal uw digitale marketing bureau partner aanpakken.

Een digitaal marketingbureau zal ook de zwakke punten in uw huidige digitale marketingactiviteiten opmerken. Als uw marketingteam klein is, is de kans groot dat u niet over de expertise beschikt die uw unieke digitale marketingcampagne nodig heeft om effectief te zijn. Bijvoorbeeld, moet u webdesign, SEO, public relations, e-mail marketing, en social media marketing. Misschien heeft u niet de expertise in al deze gebieden.

MAAK KENNIS MET ROXTAR: HET ONLINE MARKETING BUREAU IN AMSTERDAM

Bij Roxtar (Online Marketing Bureau in Amsterdam) staat het optimaliseren van je website en zoveel mogelijk rendement halen uit je online marketing budget centraal. Dit loopt als een rode draad door deze organisatie. Maar daarnaast is het hun missie om dat ook zo leuk en begrijpelijk mogelijk te maken. Het moet weer een leuk onderdeel zijn van je organisatie. Roxtar neemt die taak graag op hun en proberen dat met zoveel mogelijk positiviteit over te brengen. De band die zij daarmee met elkaar opbouwen en de energie die daar mee vrijkomt geeft hun de dagelijkse dosis om vol gemotiveerd aan de slag te gaan. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *