Bij deze bistro’s moet jij zeker een keer gegeten hebben!

De afgelopen jaren schieten ze als paddestoelen uit de grond: Bistro restaurants! Hoe je het ook went of keert, bistro’s zijn back! De opkomst van deze restaurants heeft mede te maken met de groeiende vraag naar gezellige eetcafe’s. Geen stijve restaurants waar je alleen binnenkomt in driedelig pak maar gewoon lekker laagdrempelig. Hoog tijd om de beste bistro’s op een rijtje te zetten met een lijstje: 3x beste bistro’s in Amsterdam.

1 Sous Bar Bistro

Sous Bar Bistro is een klein maar prachtig intiem restaurant gelegen in de negen straatjes. Dit restaurant is kenmerkt zich vooral door zijn kleine gerechten wat je in staat stelt om gedurende je avond meerdere gerechten te bestellen. Hierdoor maak je kennis met verschillende soorten smaken wat het concept ook zo uniek maakt. Deze bistro heeft een industriële maar daarnaast ook een warme uitstraling. Wij zijn in ieder geval fan!

Adres: Wolvenstraat 16, 1016 EP Amsterdam

2. Bistro Berlage

Iets meer dan 2 jaar geleden opende Bistro Berlage haar deuren. De naam verklapt het al, ze zijn gelegen in de Beurs van Berlage. Dit restaurant heeft door de tijd een mooie make-over gehad waardoor de bistro toegankelijk is voor diverse soorten groepen. Zo is het bijvoorbeeld heerlijk borrelen aan de grote eilandbar die zich uitstekend leent voor een alcoholische versnapering. Daarnaast beschikt de bistro een mooi eetgedeelte waar eigentijdse klassiekers met een Nederlandse touch worden geserveerd.

Adres: Beursplein 1, 1012 JW Amsterdam

3. Bistrot Neuf

Bistrot Neuf op de Haarlemmerstraat 9 staat voor eerlijk en herkenbaar lekker Frans eten. Hierbij staat gezelligheid en een ongecompliceerde kaart centraal. In het buitenland is deze formule heel succesvol zoals in Italië met zijn Trattoria/enoteca , Spanje met de beroemde Tapas en niet te vergeten de Franse bistrot bar-a-vin. De Keuken is de hele dag open van 12:00 tot 23:00 uur. Dus ook ‘s middags kan je deze geweldige bistro bezoeken voor bijvoorbeeld escargots, cote de boeuf of kreeft. Neuf is gevestigd in een van de populairste straten van Amsterdam, de Haarlemmerstraat. Zo vind je hier veel leuke boetieken en winkeltjes. Na het shoppen kan je dus zo aanschuiven!

Adres: Haarlemmerstraat 9, 1013 EH Amsterdam

 

One Reply to “Bistro’s Amsterdam”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *