Thais eten in Amsterdam

Thais eten in Amsterdam

De beste Thaise spots in de stad!

Er zijn veel geweldige Amsterdamse Thaise restaurants verspreid over de stad, dankzij de grote Thaise bevolking in Amsterdam. Verreweg de grootste concentratie vind je in het gebied rond de Nieuwmarkt net ten noorden van de Wallen, wat bekend staat als Amsterdams Chinatown. Ondanks de naam wonen er in dit gebied naast Chinezen ook mensen uit vele Aziatische landen, zoals Thailand, Vietnam en Maleisië. De Thaise restaurants op de Nieuwmarkt behoren tot de beste van de stad, omdat de Thaise expats die in de buurt wonen authentiek Thais eten eisen en alleen daar eten waar ze dat serveren.

De beste Thaise restaurants (High-end)

Amsterdamse Thaise restaurants zijn er in alle vormen, van de ultra high class, tot goedkope eettentjes. Als je op zoek bent naar een goede Thaise maaltijd in een stijlvolle omgeving, dan is De Kooning van Siam een optie om serieus te overwegen. Dit chique restaurant vind je vlakbij de Oude Kerk aan de Oudezijds Voorburgwal 42, een paar straten van de Nieuwmarkt.

Andere topklasse Thaise restaurants in de buurt van de Nieuwmarkt zijn Me Naam Naan, aan de andere kant van het plein op Koningsstraat 29. De specialiteiten van dit restaurant zijn bijzonder pittig en komen uit een gebied in Thailand dat bekend staat als Isaan, in het noordoosten van het land. Me Naam Naan is er erg trots op door Time Out Amsterdam te zijn uitgeroepen tot een van de 50 beste maaltijden van de stad, en zowel de service als het eten weerspiegelen deze trots. Net als zusterrestaurant Song Kwae, gebruikt Me Naam Naan verse ingrediënten met authentieke kruiden en curry geïmporteerd uit Thailand.

Restaurants op midden niveau

Song Kwae Thai is verwant aan Song Kwae, een verrukkelijke kleine zaak aan de zuidelijke rand van de Nieuwmarkt op de Kloveniersburgwal 14a. Song Kwae werd 10 jaar geleden opgericht en ontleent zijn naam aan een 800 jaar oude Thaise rivier. Het interieur van het Thais Eethuis Song Kwae restaurant heeft meer het gevoel van een cafetaria dan zijn zus, met betegelde vloeren en houten stoelen in plaats van de rijke materialen van meer high-end restaurants, maar het eten is net zo prijzenswaardig, en een stukje betaalbaarder.

Little Thai Prince, verder in Chinatown op Zeedijk 33a is een goede keuze voor wie op zoek is naar een comfortabel Thais restaurant dat niet duur is. Little Thai Prince heeft misschien een nogal beperkt menu, met niets dat niet kan worden gevonden in andere Amsterdamse Thaise restaurants, maar hun kracht ligt in het aanbieden van uitstekende versies van klassieke Thaise gerechten, zoals de altijd populaire Thaise groene curry. Een ander middelmatig geprijsd Thais restaurant in de buurt van de Nieuwmarkt is Thai Restaurant Bird.

Lees ook: Dit zijn de beste restaurants van Nederland

Thaise snacks in de buurt van de Nieuwmarkt

Als je op zoek bent naar een informele snackbarsfeer, dan zijn er een aantal Thaise restaurants in Amsterdam die gespecialiseerd zijn in heerlijk Thais eten zonder al te veel poespas. De eerste en meest populaire is Thai Snackbar Bird, gelegen aan de Zeedijk 72. Dit nogal krappe eethuisje ziet er misschien niet uit, maar het eten heeft een reputatie van kwaliteit in de hele stad. De kleine, open keuken betekent dat u kunt zien hoe uw maaltijd wordt bereid te midden van vlammen en knipperende woks, wat een beetje spektakel toevoegt aan de ervaring.

Last but not least is Ocha, aan de overkant van de gracht aan de Binnen Bantammerstraat 1, een geweldige keuze onder de Thaise restaurants voor wie op zoek is naar een authentieke service zonder franje. Ocha wordt gerund door twee zussen en biedt iets meer bewegingsvrijheid dan Bird. Het eten heeft een net zo goede reputatie, waardoor ook dit restaurant een must is voor mensen die serieus zijn over hun Thaise eten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *