Dit zijn de beste restaurants van Nederland

Geplaatst op

Regelmatig krijgen wij de vraag: Heb je nog een tip waar je echt lekker kan eten. “We hebben wat te vieren en zoeken een top restaurant”. Om het iedereen, maar ook onszelf makkelijk te maken, hebben wij een lijst toegevoegd aan onze website met de beste restaurants van Nederland. Deze lijst zal het maken van je restaurantkeuze een stuk makkelijker maken.

De lijst is afkomstig van de Lekker500. De Lekker500 stelt ieder jaar een onafhakelijke lijst samen met de pareltjes onder de restaurants. Goed om te weten is dat dit restaurants zijn die verspreid zijn over het hele land.

1Inter ScaldesKruiningenZeeland
2De LibrijeZwolleOverijssel
3TribecaHeezeNoord-Brabant
5De LindehofNuenenNoord-Brabant
6Ciel BleuAmsterdamNoord-Holland
7Spectrum (voorheen Librije’s Zusje)AmsterdamNoord-Holland
8Pure CCadzandZeeland
9FG RestaurantRotterdamZuid-Holland
10Da VinciMaasbrachtLimburg
11JoeliaRotterdamZuid-Holland
12De LindenhofGiethoornOverijssel
13FredRotterdamZuid-Holland
14De BokkedoornsOverveenNoord-Holland
15De Groene LantaarnStaphorstOverijssel
16De LeufUbachsbergLimburg
17ParkheuvelRotterdamZuid-Holland
18Restaurant Lucas RiveHoornNoord-Holland
19De Kromme WatergangHoofdplaatZeeland
20212AmsterdamNoord-Holland
21CordialOssNoord-Brabant
22De TreeswijkhoeveWaalreNoord-Brabant
23AtelierGulpenLimburg
24Calla’sDen HaagZuid-Holland
25KatseveerWilhelminadorpZeeland
26La RiveAmsterdamNoord-Holland
27VermeerAmsterdamNoord-Holland
28VinkelesAmsterdamNoord-Holland
29’t NonnetjeHarderwijkGelderland
30BridgesAmsterdamNoord-Holland
31Bord’EauAmsterdamNoord-Holland
32De Vrienden van JacobSantpoortNoord-Holland
33MeliefsteWolphaartsdijkZeeland
34Bij JefTexel (Den Hoorn)Noord-Holland
35&moshikAmsterdamNoord-Holland
36Beluga loves youMaastrichtLimburg
37Le RestaurantAmsterdamNoord-Holland
38Restaurant SaberoRoermondLimburg
39De Heeren van HarinxmaBeetsterzwaagFriesland
40MerletSchoorlNoord-Holland
41De VlindertuinZuidlarenDrenthe
42HFSLGBosch en Duin (Zeist)Utrecht
43La TrinitéSluisZeeland
44Château St. GerlachValkenburg aan de GeulLimburg
45WollerichSint-OedenrodeNoord-Brabant
46YamazatoAmsterdamNoord-Holland
47Het KoetshuisBennekomGelderland
48De Gieser WildemanNoordeloosZuid-Holland
49ValuasVenloLimburg
50Het Roode KoperErmeloGelderland
51HMB RestaurantRotterdamZuid-Holland
52Ron GastrobarAmsterdamNoord-Holland
53De Kromme DisselHeelsumGelderland
54Aan de PoelAmstelveenNoord-Holland
55The White RoomAmsterdamNoord-Holland
56FG Food LabsRotterdamZuid-Holland
57BoleniusAmsterdamNoord-Holland
58De Nederlanden, restaurant & boutique hotelVreelandUtrecht
59BasiliekHarderwijkGelderland
60AmaroneRotterdamZuid-Holland
61PerceelCapelle aan den IJsselZuid-Holland
62AubergineSteylLimburg
63Kaatje bij de SluisBlokzijlOverijssel
64’t LansinkHengeloOverijssel
65PiloersemaborgDen HamGroningen
66RIJKS®AmsterdamNoord-Holland
67BougainvilleAmsterdamNoord-Holland
68Aan de ZwethSchipluidenZuid-Holland
69O&OSint WillebrordNoord-Brabant
70LatourNoordwijkZuid-Holland
71ApiciusCastricumNoord-Holland
72La ProvenceDriebergen-RijsenburgUtrecht
73WolfslaarBredaNoord-Brabant
74NobleDen BoschNoord-Brabant
75Brienen aan de MaasWellLimburg
76Mijn KeukenWouwNoord-Brabant
77Zout&CitroenOosterhoutNoord-Brabant
78ZeezoutRotterdamZuid-Holland
79’t HavenmantsjeHarlingenFriesland
80In den DoofpotLeidenZuid-Holland
81Château NeercanneMaastrichtLimburg
82De ZwaanEtten-LeurNoord-Brabant
83De LoohoeveSchoonlooDrenthe
84VistaWillemstadNoord-Brabant
85élevéLeeuwardenFriesland
86De BurgemeesterLinschotenUtrecht
87LastageAmsterdamNoord-Holland
88Hotel Restaurant de EchoputHoog SoerenGelderland
89OlivijnHaarlemNoord-Holland
90De LimonadefabriekStreefkerkZuid-Holland
91Plantage 87Oude WeteringZuid-Holland
92De Swarte RuijterHoltenOverijssel
93De BoetUrkFlevoland
94’t RaedthuysDuivenGelderland
95WaterproefScheveningenZuid-Holland
96De Nieuwe WinkelNijmegenGelderland
97The MillènRotterdamZuid-Holland
98De Steenen TafelArnhemGelderland
99ZarzoEindhovenNoord-Brabant
100MOSAmsterdamNoord-Holland

De beste restaurants in Amsterdam

Omdat we een Amsterdamse website zijn mogen enkele Amsterdamse tips natuurlijk niet ontbreken. Dit zijn de pareltjes van onze hoofdstad!

Ron Gastrobar

In 2013 sloot de Amsterdamse sterrenchef Ron Blaauw zijn restaurant met twee Michelin-sterren en opende in plaats daarvan deze ongedwongen plek. Sindsdien heeft de Gastrobar de toon gezet voor de moderne eetcultuur van Amsterdam. Er is een mix van vakkundig uitgevoerde kleine gerechten. Maar het restaurant staat vooral bekend om zijn dry-aged steaks en gin-tonics.

The White Room

The White Room wordt beschouwd als het oudste nog in bedrijf zijnde restaurant van Amsterdam. Het werd in 1885 geopend in het Grand Hotel Krasnapolsky op de Dam. Tegenwoordig maakt de gerenommeerde chef-kok Jacob Jan Boerma verrassend gebruik van fruitsmaken en aromatische specerijen in de prachtig gepresenteerde gerechten die deel uitmaken van de vijf-, zeven- en negengangenmenu’s. Denk aan Noordzeekrab met rode biet, watermeloen en karnemelk of hertenvlees met pompoen, Delcorf appel en witlof.

Yamazato

Je bent naar Amsterdam gekomen, niet naar Tokio, dus je was waarschijnlijk niet van plan om Japans te eten, maar daar zou je nog eens over na kunnen denken. Yamazato, dat uitblinkt in de kaiseki-keuken, was het eerste traditionele Japanse restaurant in Europa dat in 2002 een Michelin-ster kreeg. Het decor is onmiskenbaar Japans en de eetzaal kijkt zelfs uit op een tuin. Kaiseki-menu’s zijn het belangrijkste evenement. Verwacht een vlaag van delicate creaties, zoals garnalensushi gewikkeld in bamboeblad, of sashimi van tonijn, geelstaart, gebakken zeebrasem, inktvis en zee-egel.

Vermeer

Vermeer is gevestigd in het NH Collection Amsterdam Barbizon Palace Hotel, een van de eerste gebouwen die je ziet als u het Centraal Station verlaat. Bij een recente renovatie (en modernisering) van de eetzaal zijn kroonluchters vervangen door hangende gloeilampen en pluchen kuipstoelen in plaats van stoelen met een hoge rugleuning. Je kunt kiezen uit vier-, vijf- en zesgangenmenu’s met inventieve gerechten die dagelijks veranderen. De ingrediënten zijn zeer seizoensgebonden – de in Groot-Brittannië geboren chef Christopher Naylor betrekt veel van hen uit de moestuin op het dak.

Daalder

De Aziatische invloeden in de degustatiemenu’s van chef Dennis Huwaë zijn een beetje verrassend gezien de Europese café-allure van het restaurant (let op de betaalbare selectie continentale wijnen). Maar wij kunnen ons wel vinden in eigentijdse smaakcombinaties zoals kabeljauw met wortel, kerrie en roos of langoustine met broccoli en groene nori. Ga met je partner voor een doordeweekse verwennerij, of in het weekend met een groep vrienden en praat bij in een gezellige sfeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *