Private dining in de Amsterdamse koepelkerk

Private dining in de Amsterdamse koepelkerk

Een romantische avond in de Koepelkerk!

Waar moeten we beginnen.. Wat een ervaring was dit! Wij hebben onszelf een paar keer geknepen of het echt was, het voelde echt als een droom. Wij waren de eerste die dit diner mochten ervaren en wat was dit geweldig! In dit artikel proberen wij onze ervaring te omschrijven.

Culinair genieten in de Koepelkerk

Een private diner in de Koepelkerk alleen voor ons 2. We werden hartelijk ontvangen door de conciërge van het Renaissance hotel. Hij weet werkelijk alles over het gebouw en vertelt je gedurende de avond prachtige verhalen over de kerk. Voordat je de Koepelkerk binnen gaat, ga je door de ondergrondse tunnel richting de locatie. Toen we eenmaal op locatie waren gingen de deuren open en stond daar een tafeltje alleen voor ons twee! Er werd ons direct een heerlijk Italiaans drankje aangeboden en wij proosten op een gezellige, hele bijzondere avond.

Zeven gangen, waarvan dan 1 gang soms uit wel 3 gerechtjes bestond, inclusief bijpassende wijnen. Ik houd zelf niet van speciale wijnen, maar deze waren stuk voor stuk heerlijk allemaal. Soms bestond de wijn uit een vleugje vanille of perzik, heel bijzonder! De gerechten zijn Italiaans met een Nederlandse twist, bijvoorbeeld een bitterbal met pasta carbonara er in, hoe bedenk je het! De avond wordt mede mogelijk gemaakt door een super aardige kok die veel uitlegt en bij elk gerecht een leuk persoonlijk verhaaltje verteld.

“Wij dachten dat dit soorten avonden alleen waren weggelegd voor sheiks of mensen van een Koninklijk Huis. Opeens werd dit voor ons werkelijkheid!”

Amsterdamshots

Live cooking

Er stond ook een klein gedeelte van de keuken in de kerk, waardoor je kan kijken hoe alles wordt bereid. Ook de ober was erg behulpzaam en serveerde ons met volledige aandacht. Na de 3e gang werd er door de conciërge een leuk verhaal verteld over het gebouw en we hebben wij op de balkons mooie foto’s geschoten. Je hebt hier een prachtige uitzicht over het hele complex.

Wij gaan heel veel uiteten (kleine hobby), maar dit was echt de meest bijzondere ervaringen wat restaurants betreft!

We kunnen maar één ding zeggen: Dit MOET je doen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *