Dat het Corona virus een enorme impact heeft op onze gezondheid, ons sociale leven en op onze economie is voor iedereen bekend. We zijn in deze tijden vaak geneigd om naar de negatieve kanten te kijken en deze te belichten. Echter zijn er ook veel ondernemers die deze tijd juist gebruiken om er het beste van te maken. Met een goede dosis creativiteit en doorzettingsvermogen komen de mooiste ideeën en concepten naar boven. Hieronder enkele voorbeelden van bedrijven die er op hun manier het beste van proberen te maken.

Coda

Coda is een beautywinkel dat o.a. is gespecialiseerd in het aanbieden van verzorgingsproducten, parfum en homeopathische supplementen. Bij Coda heb je nu de mogelijkheid om virtueel te shoppen. Je hoeft alleen even te facetimen en het personeel helpt je bij het vinden van het juiste product. Hiervoor hoef je dus niet meer de deur uit!

Online fitnessen

Steeds meer gyms en sportscholen bieden online lessen aan ter vervanging van hun traditionele groepslessen. Deze lessen worden vrijwel allemaal aangeboden via social media zoals Facebook Live en Instagram.

Beroepsfotografen

Ook voor deze branche ligt het werk zo goed als stil. Maar dit betekent niet dat al het werk niet meer uitgevoerd kan worden. Zo zag ik vandaag een beroepsfotograaf voorbij komen die een super leuk idee had voor pasgeboren baby’s. Deze fotograaf maakt vanuit buiten foto’s door het raam. De baby ligt hierbij bijvoorbeeld voor het raam waardoor de fotograaf alsnog super leuke foto’s kan maken. Direct contact en besmettingsgevaar is hiermee uitgesloten.

Doneer een mondkapje

Momenteel verbruikt de zorg 100.000 mondkapjes per dag. Dit aantal neemt toe, omdat de patiëntenpiek nog niet is bereikt. Iedere Coronapatiënt verbruikt 20 tot 30 gecertificeerde mondkapjes per dag á 1,50 per stuk. Doneereenmondkapje.nl probeert met hun site zoveel mogelijk geld in te zamelen om de zorg hierbij te ondersteunen.

Help de Horeca

Hoe kan je een restaurant helpen die gesloten moet blijven en niet in staat is om tijdens deze coronacrisis te bezorgen? Door een cadeaubon te kopen! Zo kunnen zij nu de huur blijven betalen en heb jij straks iets leuks om naar uit te kijken zodra de deuren weer open gaan. Helpdehoreca.nl maakt dit voor horeca-ondernemers mogelijk!

Omdenken voor hotels

Omdenken is een manier van denken en doen, waarbij je kijkt naar de werkelijkheid zoals die is en onderzoekt wat je daarmee zou kunnen. Zo bieden diverse hotels nu kamers aan voor daklozen en worden hotelkamers nu ‘verhuurt’ als werkruimte voor zzp’ers.

Digitaal koken

Bijna iedereen werkt momenteel vanuit huis, sociale contacten worden beperkt en het enige uitje is het ritje naar de supermarkt. Puzzels worden uit de kast getrokken op zoek naar vermaak, maar het sociale contact is moeilijk te vervangen. Daarom introduceert De Kookfabriek “St(r)eaming Chefs”. Een gratis online kookworkshop onder leiding van een chef van De Kookfabriek.

Cocktailbars zijn gesloten, wat nu?

Voor alles is bijna een oplossing. Zo bezorgt bijvoorbeeld de Flying Dutchmen nu cocktails ook thuis. Steek de kaarsjes aan, zet leuke muziek op wacht tot de cocktails worden bezorgd. Kijk bijvoorbeeld eens op: https://deliveroo.nl/nl/menu/amsterdam/grachtengordel/flying-dutchmen-cocktails

Heb je zelf een initiatief gezien die niet in deze lijst mag ontbreken? Stuur dan een mail naar amsterdamshots@gmail.com zodat wij onze lijst up-to-date kunnen houden met de leukste ideeën.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *