De beste yogascholen in Amsterdam

De beste yogascholen in Amsterdam

Ongeacht je niveau van yoga kun je je van top tot teen beter voelen. Yoga biedt fysieke en mentale gezondheidsvoordelen voor mensen van alle leeftijden. En als je een ziekte doormaakt, herstellende bent van een operatie of leeft met een chronische aandoening, kan yoga een integraal onderdeel worden van je behandeling en mogelijk de genezing bespoedigen. Wij hebben in deze lijst de beste yoga hotspots in Amsterdam in kaart gebracht.

Fitness Zuiver

Deze sportschool vormt onderdeel van misschien wel de bekendste spa in Amsterdam: Hotel & Wellness Zuiver. Wekelijks biedt Fitness Zuiver verschillende Yoga-lessen aan in een warmte en ruime yogazaal. De lessen worden gegeven door ervaren yoga-instructeurs die al jaren yogalessen geven. Echt een aanrader!

Absolute Yoga

Wil je naast mentale rust ook lichamelijke inspanning leveren tijdens een yoga les? Dan is Absolute Yoga ‘The Place to be’. Tijdens de ‘hot & sweaty yogalessen’ verbrand je net wat meer calorieen dan een gebruikelijke yoga-les.

Equal Yoga

Een andere yogaschool waar intensieve lessen te volgen zijn is Equal Yoga. Ook hier zijn enkele pittige lessen te volgen in een zaal die qua temperatuur kan oplopen tot 40 graden. Ben jij die yoga die-hard die de uitdaging aan gaat?

yoga amsterdam

Studio 191

Studio 191 is een zogeheten ‘Movement and Lifestyle boutique studio’ gevestigd in zowel De Pijp als in Amsterdam West. Schrik niet, hier worden wekelijks meer dan 165 lessen georganiseerd. Je kunt hierbij denken aan: Barre, Pilates, Hiit, Core Concepts, Surf en verschillende Yogavormen.

Delight yoga

Ben je nog relatief nieuw als het gaat om Yoga? Dan raden we je een bezoek aan bij Delight Yoga. Zij bieden een speciale introductiesessie van 3 yogalessen. De perfecte manier om met yoga te beginnen. Als nieuwe yogi kun je hier beginnerslessen of yoga basics lessen volgen. In deze lessen geeft de docent meer gedetailleerde instructies voor elke pose.

De nieuwe Yogaschool

Op het moment dat je hier binnen stapt voelt het direct als thuiskomen. Er hangt een gemoedelijke sfeer en je wordt hier vriendelijk opgevangen door een team van inspirerende docenten.

Tula Amsterdam

Deze yogastudio is op twee plekken in Amsterdam terug te vinden (beide in Amsterdam West). Het zijn relatief kleine yogascholen waar een gemoedelijk sfeer hangt. Tula Amsterdam richt zich op een breed publiek waar zowel jonge vrouwen welkom zijn, als senioren of zwangere vrouwen.

Yoga en gezondheid

Een yoga therapeut kan met patiënten werken en een individueel plan opstellen dat samenwerkt met hun medische en chirurgische therapieën. Op die manier kan yoga het genezingsproces ondersteunen en de persoon helpen de symptomen met meer gecentreerdheid en minder angst te ervaren.

Omdat er zoveel verschillende soorten yoga zijn, is het voor iedereen mogelijk om te beginnen. Of je nu op de bank zit of een professionele atleet bent, grootte en fitheidsniveaus doen er niet toe omdat er aanpassingen zijn voor elke yogahouding en beginnerslessen in elke stijl. Het idee is om je grenzen te verkennen, niet om te streven naar een soort pretzel-achtige perfectie. Het is een geweldige manier om in harmonie te komen met je lichaam en je innerlijke zelf.

Lichamelijke voordelen

“De ontspanningstechnieken die in yoga zijn verwerkt, kunnen chronische pijn verminderen, zoals lage rugpijn, artritis, hoofdpijn en carpaal tunnel syndroom. Yoga kan ook de bloeddruk verlagen en slapeloosheid verminderen.

Andere fysieke voordelen van yoga zijn:

  • verhoogde flexibiliteit
  • toegenomen spierkracht en spiertonus
  • verbeterde ademhaling, energie en vitaliteit
  • behoud van een evenwichtig metabolisme
  • gewichtsvermindering
  • cardio en bloedsomloop gezondheid
  • betere sportprestaties
  • bescherming tegen blessures

Geestelijke voordelen

Naast de fysieke voordelen, is een van de beste voordelen van yoga hoe het iemand helpt om te gaan met stress, waarvan bekend is dat het verwoestende effecten heeft op lichaam en geest. Stress kan zich op vele manieren openbaren, zoals rug- of nekpijn, slaapproblemen, hoofdpijn, drugsgebruik en een onvermogen om zich te concentreren. Yoga kan heel effectief zijn bij het ontwikkelen van coping vaardigheden en het bereiken van een positievere kijk op het leven.

De integratie van meditatie en ademhaling in yoga kan helpen om iemands mentale welzijn te verbeteren. Regelmatige yogabeoefening creëert mentale helderheid en kalmte; verhoogt het lichaamsbewustzijn; verlicht chronische stresspatronen; ontspant de geest; centreert de aandacht; en verscherpt de concentratie. Lichaams- en zelfbewustzijn zijn in het bijzonder gunstig.

Leestip: De leukste bioscopen van Amsterdam

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *