De leukste bruine cafés in Amsterdam

De leukste bruine cafés in Amsterdam

Een heerlijke ouderwetse kroegentocht: wie is daar nou geen fan van? Amsterdam is gelukkig nog steeds ontzettend veel bruine cafés rijk waar je lekker aan de bar kan hangen. Een route uitstippelen is daarom zo gepiept. Om het je zo makkelijk mogelijk te maken hebben wij een lijst gemaakt van de leukste bruine cafés in Amsterdam.

1.Tante Roosje

We beginnen de lijst met een gevestigde naam op het Rembrandtplein. Hier is het elke week ouderwets gezellig. Bestel een pilsje en geniet van de ‘gouden hitjes’ die hier gedraaid worden. Ook zijn er regelmatig optredens door lokale zangers.

2.Café Hoppe

Café Hoppe is misschien wel het leukste bruine café van Amsterdam. Deze kroeg is gevestigd op het Spui en eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer. Een leuk feitje is dat deze kroeg de hoogste bieromzet per m2 van Amsterdam heeft.

3.Cafe Nol

Dan nu de bekendste naam uit de lijst: Café Nol! Iedereen die regelmatig stapt in Amsterdam kent dit bruine café wel. Met haar Roze TL-verlichting is deze kroeg niet uit het straatbeeld weg te denken. Jong en oud, man en vrouw, iedereen komt hier!

4.Café Del Mondo

Begint je kroegentocht in het hartje van Amsterdam? Dan is Cafe Del Mondo een mooi café om je kroegentocht te beginnen. Del Mondo is gevestigd op de Nieuwmarkt en is vooral een populaire plek voor Amsterdammers om in het weekend Ajax te kijken.

Overige Bruine Cafe’s in Amsterdam

5. Café Lowietje – Bekend van de serie Baantjer
6. Cafe ’t Papeneiland – Gelegen op een prachtige locatie
7. Ruk en Pluk – een heerlijk bruin café in Amsterdam Oost
8. Café Thijssen – Een plek waar iedereen welkom is

Wellicht ook interessant:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *