De beste Surinaamse restaurants in Amsterdam

Geplaatst op

Heb je een weekendje Amsterdam gepland? Of zoek je gewoon een fijn restaurant waar je vanavond kan gaan eten? Vergeet je vaste lijstje aan restaurants en stel jezelf open voor een nieuw restaurant. Zo heeft Amsterdam een aantal pareltjes als het gaat om de Surinaamse keuken! Wij hebben een lijst gemaakt van de beste Surinaamse restaurants in Amsterdam.

1. Warung Spang Makandra

Na een wandeling over de Albert Cuypmarkt in De Pijp kan je hier terecht voor de lunch. Dit restaurant serveert al sinds 1978 kwaliteit Surinaams / Javaans eten. Het restaurant is klein maar zeer populair en ze nemen geen reserveringen aan, dus verwacht een beetje wachttijd als je er in het weekend naartoe gaat. Je kunt je hier verheugen op royale porties en redelijke prijzen!

Adres: Gerard Doustraat 39
Openingstijden: ma-za: 11.00-10.00 uur; zo: 13.00-10.00 uur.

2. Swieti Sranang

Een perfecte plek voor een lunch of diner om mee te nemen. Het piepkleine eetcafé van Henk van de Weerd en Juliet Chang is gespecialiseerd in Surinaams geïnspireerde broodjes, snacks, roti, rijst en bami/nasi specialiteiten. Je kunt Swieti Sranang bezoeken tijdens onze Jordaan Food Tour en onze Jordaan Food & Canals Tour – je moet de saté proberen!

Adres: Brouwersgracht 125
Openingstijden: ma-vr: 12.00 – 21.00 uur; za en zo gesloten.

Surinaamse restaurants Amsterdam

3. Tokoman

Tokoman is gespecialiseerd in traditionele Surinaamse gerechten. Hier moet je zijn als je op zoek bent naar een snelle, smakelijke en verse lunch of avondmaaltijd. Ze serveren heerlijke broodjes, maar ook rijst en noedels met vlees of groenten.

Adres: Waterlooplein 327
Openingstijden: Ma-zo: 11.00 – 19.00 uur.

4. Ram’s Roti

Surinaamse restaurants staan niet bekend als een echte hippe hotspot, maar dat betekent niet dat je hier geen lekker eten kan krijgen. Sterker nog, dit Surinaamse Restaurant is uitgegroeid tot een echt begrip! Het feit dat het hier altijd heel druk is zegt natuurlijk al genoeg.

Adres: Jan van Galenstraat 107

5. The Pom Bar

Dit Surinaamse restaurant is te vinden op het Mercatorplein. Veel Amsterdammers zijn nog niet echt bekend met dit restaurant en daarom verdiend het zeker een plekje in de lijst.

Adres: Cabralstraat 49H

6. Lalla Rookh

Volgens de plaatselijke bevolking serveren ze de beste Roti gerechten van de stad – en je kan kiezen uit vlees of vegetarische versies. Mis je kans niet om de traditionele Surinaamse soda genaamd “Fernandes” te proberen als je stopt bij deze populaire eetgelegenheid.

Adres: Wijttenbachstraat 290
Openingstijden: Ma-zondag: 12.00-10.00 uur.

7. Restaurant Bean There in Diemen

Restaurant Bean There in Diemen is een heerlijke plek voor een kopje koffie of thee. De koffie en thee zijn er heerlijk en de service is er goed. Het eten is er ook lekker. Het is er rustig en de muziek is er aangenaam. Het is en de prijzen zijn redelijk.

Adres

Muiderstraatweg 2-2A
1111 PS Diemen
020-3374032

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *