De beste sauna’s in Amsterdam en rondom Amsterdam

De beste sauna’s in Amsterdam en rondom Amsterdam

Of het nu zomer of winter is, steeds meer mensen kiezen er voor om zichzelf te belonen met een heerlijke saunadag. Mede door de veeleisende maatschappij, werkdruk en de toenemende schermtijd, krijgen steeds meer mensen de behoefte om een dag offline te gaan. Wij hebben een selectie gemaakt van de mooiste saunacomplexen in en rondom Amsterdam. Bekijk nu onze lijst!

sauna amsterdam

Hotel & Wellness Zuiver

We beginnen de lijst natuurlijk met de bekendste en grootste wellnessresort van Amsterdam: Hotel & Wellness Zuiver (in de volksmond ook vaak Spa Zuiver genoemd). Hotel & Wellness Zuiver beschikt over 8 verschillende sauna’s en diverse binnen –en buitenbaden. Hier is het écht een dag offline gaan waarbij je jezelf ook nog kan verwennen met een heerlijke behandeling in het beautysalon.

Tip: Doe eens mee aan de populaire opgietsessies. Dit is echt een verrijking voor je saunadag!

Sauna Deco (Amsterdam Centrum)

Van oorsprong is dit misschien wel de oudste sauna in Amsterdam. Ze zijn namelijk al 40 jaar een begrip in de Amsterdamse binnenstad. Sauna Deco is gelegen in hartje Amsterdam en een entree reserveer je hier al vanaf €25 p.p.

Tip: De Finse sauna is hier echt heerlijk!

Sauna Den Ilp (Amsterdam Noord)

Zoek je een wat kleinere sauna dat wat meer rust biedt? Dan is Sauna Den Ilp misschien iets voor jou. Dit saunacomplex is gelegen in Amsterdam Noord en is met de auto goed te bereiken. Ook met de fiets is het ongeveer 30 minuten verwijderd van Amsterdam CS. Bij dit kleinschalige wellnessresort kan je o.a. gebruik maken van een stoomcabine, zoutsauna, panoramasauna of zelfs een citroensauna.

Tip: Geniet hier van een heerlijke sauna arrangement!

Fort Resort Beemster

Net even buiten Amsterdam vind je in Zuidoostbeemster het prachtige Fort Resort Beemster. Fort Resort Beemster is een luxe eco-chic wellness resort. Gevestigd in het Unesco monument Fort aan de Nekkerweg.

Bij Fort Resort Beemster worden verschillende stijlen met elkaar gecombineerd en worden ook diverse innovatieve en duuzame ‘trucjes’ toegepast om een bijdrage te leveren aan een goed milieu. Zo worden bijvoorbeeld de baden verwarmd door de restwarmte van de sauna’s.

Spa Weesp

Net even buiten Amsterdam vind je Spa Weesp. Dit resort is een aantal jaren geleden overgenomen door de grote saunaketen IWR (bekend van de Zwaluwhoeve. Hier vind je tal van uiteenlopende sauna’s, voor zowel beginners als doorgewinterde saunagangers. Hieronder een overzicht van hun sauna’s:

 • Panorama sauna
 • Lounge sauna
 • Kelo opgietsauna
 • Kelosauna
 • Lavendelsauna
 • Infraroodsauna
 • Finse sauna
 • Rozensauna
 • Bamboe sauna
 • Stilte sauna

Akasha Spa, Conservatorium Hotel

Deze spa wordt beschouwd als een van de beste spa’s in Amsterdam. Gelegen midden in het museumdistrict in het Conservatorium Hotel. Compleet met een zwembad, sauna en geweldige behandelingen, is dit een plek waar je naar buiten loopt als een nieuwe jij. Maak zeker gebruik van het paarse binnenzwembad, het zal je de drukke stad voor een klein beetje doen vergeten. De prijzen zijn wat je verwacht van een top hotel als dit, maar laten we eerlijk zijn, iedereen verdient een behandeling als deze zo nu en dan!

Enkele veelgestelde vragen over sauna’s

Wat heb je nodig voor een sauna dag?

Vaak heb je een badjas, handdoeken, een flesje water en slippers nodig voor een bezoek aan de sauna.

Hoe lang duurt een sauna dag?

Gemiddeld brengen mensen 5 á 6 uur door tijdens een spa dag. Let op: dit is niet de tijd die je daadwerkelijk door brengt in een sauna.

Wat kost een dagje wellness?

Een entreeticket voor een saunacomplex ligt vaak rond de €40 p.p.

Wat is de beste sauna van Amsterdam?

Wat ons betreft is dit Hotel & Wellness Zuiver!

Is de sauna gezond voor je?

Jazeker! De sauna vernselt het herstel van spierletsel door een betere doorbloeding en verbetert je immuunsysteem.

Een lijst van overige sauna’s buiten Amsterdam

 • Thermen Bussloo
 • Veluwse Bron
 • Thermae 2000
 • Thermen Berendonck
 • Spa Sereen
 • Elysium
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *