De leukste terrassen in Amsterdam-Noord

Geplaatst op
Terrassen Amsterdam Noord

De leukste terrassen in Amsterdam-Noord

Wedden dat jij aankomende weken plaats neemt op één van deze terrassen?

Pllek

Pllek Amsterdam is ongetwijfeld een van de populairste terrasbars in Amsterdam. Dit grote restaurant in hangaarstijl beschikt over een prachtig uitzicht op het IJ. Op zwoele zomeravonden kun je hier heerlijk uitrusten. Beschut tegen de wind, met je voeten in het zand en een koel drankje in je hand. Je kunt ook een plekje zoeken bij het grote kampvuur dat regelmatig tot diep in de nacht brandt.

Pllek – T.T. Neveritaweg 59, NDSM-werf

Café ’t Sluisje

Een echte aanrader voor iedereen die van nostalgische cafés houdt. Een oud bruin café van meer dan 100 jaar oud. Schuif aan voor een heerlijk eenvoudige lunch of diner, met een prachtig uitzicht op de Nieuwendammerhaven. Het terras ligt zo dat de zon er op elk uur van de dag op schijnt.

Café ’t Sluisje – Nieuwendammerdijk 297, NDSM-werf

Hangar

Deze zomer kun je bij Restaurant Hangar genieten van een prachtig terras aan het water. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit restaurant met terras gebouwd in een oude ijzeren hangar, en heeft het een gigantische buitenruimte van ongeveer 1.000 m2. Op de kaart staan gerechten als klassieke Angus hamburgers, ravioli en heerlijke zeevruchten. Echt een aanrader!

Hangar – Aambeeldstraat 36, Amsterdam Noord

Café de Ceuvel

Alles aan Café de Ceuvel is bijzonder en duurzaam: van de hangmatten op de veranda, tot de zitjes op het sloependek. Niet alleen is de keuken van De Ceuvel biologisch, ook het keukenafval wordt gecomposteerd tot een mix die als meststof dient voor de fruitbomen op het terrein. En als klap op de vuurpijl is het gebouw zelf opgebouwd uit meerdere oude woonboten.

Café de Ceuvel – Korte Papaverweg 4, Noord

Tolhuistuin

Wat ooit de oude cafetaria van Shell was, is omgetoverd tot een van de hipste buurtterrassen van Amsterdam Noord. Het menu bestaat uit kleine gerechtjes die bedoeld zijn om te delen, wat een bijna stressvrije manier is om te genieten van het langzame proces van culinaire ontdekking – als je er geen zin in hebt, laat je het iemand anders opeten. Voor wie gewoon op doorreis is op weg naar een concert of festival, is het de perfecte plek om zich voor te bereiden op de nacht die komen gaat.

Tolhuistuin – IJpromenade 2, Noord

Rolling Rock Keuken

Rock Kitchen brengt een explosie van eten, drinken, muziek en kunst samen. Oh, en een van de meest ruime terrassen in Amsterdam waar je kunt genieten van fingerfood, een volledige maaltijd of gewoon heerlijke drankjes, allemaal terwijl je geniet van het uitzicht vanaf het IJ en een levendige sfeer.

Rolling Rock Kitchen – Distelweg 113, Noord

IJ Kantine

Neem het weidse uitzicht over het IJ in u op terwijl u ontspant, met een glas wijn in de hand, in de brasserie IJ-Kantine die uitkijkt over de NDSM-haven. De idyllische plek serveert ontbijt, gastronomische lunch en diner, samen met een indrukwekkende selectie van cocktails en barsnacks.

IJ-Kantine – NDSM-kade 5, NDSM-werf

Stork

Het eerste wat je moet weten over Stork, is dat het bestaan van Stork staat of valt met vers fruit de mer. Het terras op het zuiden is gevestigd in een oude industriële loods, en heeft daarom een overvloed aan gezellig geplaatste eettafels. In het zomerseizoen biedt het de gasten een schilderachtig uitzicht op het IJ met de schepen die af en aan varen.

Stork – Gedempte Hamerkanaal t.o. 96, Noord

Noorderlicht

Het Noorderlicht café is zeker een juweeltje om te ontdekken op de NDSM-werf. In deze kas hoef je niet bang te zijn dat je als een cherrytomaatje aan de wijnstok rijpt, maar zoek je plek op het grasrijke terras buiten en je zweet je geen breuk. In het weekend kun je meedoen aan de gratis culturele evenementen, waarbij ook de buitenruimte goed gebruikt wordt.

Noorderlicht – tt. Neveritaweg 33, NDSM-werf

De Pont

Café de PontCafé en restaurant De Pont heeft niet één, maar twee zonovergoten terrassen aan het water (tip: kies het balkonterras voor een superieur uitzicht over het IJ). De keuken bereidt biologische, duurzame en seizoensgebonden gerechten, verkrijgbaar voor alle drie de maaltijden van de dag. Stap van de veerboot en claim je tafel, snel, voordat iemand anders het doet.

De Pont – Buiksloterweg 3-5, Noord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *