De leukste hotspots en to-do’s in Noordwijk

Geplaatst op

Noordwijk is een populaire badplaats aan de Nederlandse kust, met een aantal leuke hotspots en uitjes. Hieronder staan enkele suggesties:

 1. Bezoek het Nationaal Park Zuid-Kennemerland: Dit natuurgebied ligt ten noorden van Noordwijk en biedt een uniek landschap met duinen, polders, zandstranden en bosgebieden. Je kunt hier wandelen, fietsen en paardrijden.
 2. Ga naar het Noordwijkse Strand: Dit brede, zandstrand is populair bij zonaanbidders en watersporters. Er zijn ook een aantal strandpaviljoens waar je kunt genieten van een drankje of een hapje.
 3. Bezoek het Noordwijkse Bollenstreek: Deze regio is bekend om haar prachtige bloemenvelden en biedt een aantal leuke uitjes, zoals de Keukenhof en de Bloemencorso.
 4. Maak een wandeling langs de Noordwijkse boulevard: De boulevard van Noordwijk is een leuke plek om te flaneren en te genieten van het uitzicht op zee. Er zijn ook een aantal leuke winkeltjes en terrassen.
 5. Ga naar Space Expo: Dit museum is gewijd aan de ruimtevaart en biedt een aantal leerzame en interactieve tentoonstellingen.
 6. Bezoek het Lighthouse Museum: Dit museum is gevestigd in een oude vuurtoren en vertelt het verhaal van de geschiedenis van de vuurtoren en de zeevaart in Nederland.
 7. Ga naar het Zeeaquarium: Dit aquarium is gevestigd in het centrum van Noordwijk en biedt een aantal leuke tentoonstellingen over de onderwaterwereld.
 8. Bezoek het Science Center Andromeda: Dit science center biedt een aantal leuke, interactieve tentoonstellingen over wetenschap en technologie.
 9. Maak een wandeling langs de duinen: De duinen rond Noordwijk zijn een prachtige plek om te wandelen en te genieten van de natuur.
 10. Ga naar het Noordwijkse Museum: Dit museum vertelt het verhaal van de geschiedenis van Noordwijk en de Bollenstreek en heeft een aantal interessante tentoonstellingen.

Alles wat je moet weten over Noordwijk

In de prehistorie was Noordwijk een belangrijke nederzetting, met nederzettingen langs de kust en op de duinen. In de Middeleeuwen was Noordwijk een belangrijke handelsplaats en had het een aantal belangrijke bezittingen, zoals de Sint-Jacobskerk en het kasteel Westhorpe.

In de 19e eeuw groeide Noordwijk uit tot een populaire badplaats, met de bouw van de eerste hotels en pensionnetjes. In de 20e eeuw bleef Noordwijk een populaire badplaats en groeide het uit tot een belangrijke toeristische bestemming, met de bouw van verschillende vakantieparken en andere voorzieningen.

Tegenwoordig is Noordwijk een populaire bestemming voor zonaanbidders, met een brede zandstrand en een bruisend uitgaansleven. Het is ook bekend om haar bloemenvelden en haar historische bezienswaardigheden, zoals de Sint-Jacobskerk en het kasteel Westhorpe.

Parkeren in Noordwijk

Er zijn verschillende manieren om in Noordwijk te parkeren. Hieronder staan enkele opties:

 1. Parkeergarage: Noordwijk heeft een aantal parkeergarages, waar je tegen betaling je auto kunt parkeren. De parkeergarages zijn gelegen in het centrum van Noordwijk, dus je kunt gemakkelijk lopen naar de belangrijkste bezienswaardigheden en winkels.
 2. Openbare parkeerplaatsen: Er zijn ook een aantal openbare parkeerplaatsen in Noordwijk, waar je tegen betaling je auto kunt parkeren. Deze parkeerplaatsen zijn vaak goedkoper dan de parkeergarages, maar het kan druk zijn om een plek te vinden.
 3. Parkeerplaatsen langs de weg: Er zijn ook een aantal parkeerplaatsen langs de weg in Noordwijk, waar je tegen betaling je auto kunt parkeren. Deze parkeerplaatsen zijn vaak goedkoper dan de parkeergarages en de openbare parkeerplaatsen, maar het kan druk zijn om een plek te vinden.
 4. Parkeren bij het strand: Er zijn ook een aantal parkeerplaatsen bij het strand in Noordwijk, waar je tegen betaling je auto kunt parkeren. Dit is een goede optie als je naar het strand wilt gaan.

Houd er rekening mee dat het in Noordwijk druk kan zijn in de zomermaanden, dus het is aan te raden om op tijd te parkeren om teleurstellingen te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *