De 5 beste podcasts om heerlijk bij te ontspannen

Geplaatst op

We weten allemaal dat een relax momentje voor uzelf erg belangrijk is. Toch zijn er nog veel mensen die niet even dat rust momentje voor zichzelf pakken. Wanneer alles om je heen even te veel is, is een podcast net even wat u nodig hebt. Luister dan naar een goede podcast waarbij je helemaal kunt wegdromen. Wij hebben voor u de 5 beste podcasts uitgekozen, waarbij u over niks hoeft na te denken en alleen maar lekker hoeft te luisteren.

Sauna talk

Sauna Talk is een podcast over de authentieke saunabeleving. Vaak zijn de podcasts vastgelegd op de saunabank. Zij praten met interessante gasten over de sauna, dan gaat het over de gezondheidsvoordelen als u regelmatig een sauna bezoekt. Maar ook over de aspecten hoe je een sauna bouwt.

Slaaptijd

Slaaptijd is een podcast die u kan helpen bij het trainen van je lichaam en geest om optimaal te ontspannen en te herstellen. U begint de dag hierdoor met meer energie en een bak vol positiviteit, omdat je nachtrust een stuk verbeterd is na het luisteren van deze podcast.

Een goede nachtrust is erg belangrijk voor uw lichaam en geest, net zoals voldoende bewegen. Slaaptijd kunt u zien als een ontspannen ‘workout’ die zorgt voor een optimale nachtrust. Slaaptijd gebruikt wetenschappelijke inzichten van vooraanstaande experts op het gebied van neuroscience en psychologie. In deze slaap meditaties worden oefeningen en technieken uit mindfulness en meditatie ingezet. Slaaptijd is ook echt een momentje voor uzelf.

Nothing much happens

Heeft u moeite met inslaap komen of doorslapen? Luister dan deze podcast waarin een yoga- en meditatieleraar Kathryn Nicolai verhaaltjes vertelt waarin niet veel gebeurt. Dit helpt je om te ontspannen en om vredig in slaap te kunnen komen.

Deze podcast is perfect gemaakt voor degene die het moeilijk vinden om hun gedachte los te laten, de verhalen zijn namelijk een zachte landingsplek voor je geest. Het verhaal wordt twee keer verteld en bij de tweede keer wordt het verhaal langzamer afgespeeld. Waardoor u naar een rustige en comfortabele plek gaat.

The moth

Als u ook wat afleiding zoekt tijdens een ontspannen momentje, dan zou u de podcast the moth eens moeten uitproberen. Tijdens deze podcast vertellen verschillende mensen een persoonlijk, waargebeurd verhaal. Het zijn hele inspirerende verhalen. Hier zou u echt een keer naar moeten luisteren!

And… Last but not least

Geuze en Gorgels

Lach lekker mee met de podcast van Monica Geuze (25) en Kaj Gorgels (30). Elke week neemt dit duo een podcast op, want ze vinden dat ze elkaar te weinig zien. Het gaat bijvoorbeeld over of mannen en vrouwen wel echt vrienden kunnen zijn. Of hoe het is om altijd “aan” te moeten staan. Oftewel, even weg van de oppervlakte en samen de diepte in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *