Update 1 april

Op dinsdag 31 maart 2020 heeft de minister president in een persconferentie aangekondigd dat alle maatregelen die oorspronkelijk tot en met 6 april golden zijn verlengd tot en met dinsdag 28 april 2020. Dit houdt in dat alle sauna complexen in Nederland gesloten blijven.

Veelgestelde vragen

Hoe lang blijven sauna’s gesloten?

Alle sauna complexen in Nederland blijven t/m 28 april 2020 gesloten.

Is het na 28 april veilig om naar een sauna te gaan?

Het is raadzaam om het advies van het RIVM en de Nederlandse Overheid op de voet te volgen. Wij raden je aan om hun websites in de gaten te blijven houden voor verdere informatie.

Ik heb een dagje sauna gepland staan. Moet ik deze reservering annuleren?

Het is raadzaam om hiervoor in contact te treden met de desbetreffende sauna. Kijk als eerste op hun website voor alle informatie.

Update 15 maart

Alle sauna’s worden tot nader orde gesloten in Nederland. Het is daarom tijdelijk niet meer mogelijk om een saunacomplex te bezoeken.

Het Corona-virus is momenteel een hot item in Nederland. Dagelijks komen er steeds meer vragen naar boven over het virus en over de genomen maatregelen. Op dit moment (11-3-2020) worden diverse evenementen geannuleerd en worden voetbalwedstrijd geschrapt. Ook komen er steeds meer vragen of het verstandig is om naar de sauna te gaan.

Veel informatie ontbreekt nog

Het exacte antwoord op deze vraag weten wij ook niet omdat er nog te weinig bekend is over de combinatie sauna en het Corona-virus. Echter nemen wel steeds meer sauna’s maatregelen. Hieronder een kleine opsomming van wat wij op het internet vonden:

  • Mensen die net terug zijn gekomen uit risicogebieden worden bij diverse wellnessresorts geweigerd. Denk hierbij aan de gebieden China (incl. Hong Kong en Macau), Iran, Zuid-Korea, Singapore en Noord-Italie
  • Ook als mensen in contact zijn geweest met besmette personen kan de toegang geweigerd worden.
  • Tot slot wordt bij verkoudheidsklachten (hoesten en/of benauwdheid) en/of koorts de toegang geweigerd.

Naar het bovenstaande kan worden gevraagd tijdens het maken van je reservering of bij het inchecken.

Wil je precies weten welke maatregelen sauna’s nemen dan is het verstandig om hun website te raadplegen om contact op te nemen met het desbetreffende saunacomplex.

Tot slot heeft de NOS gemeld dat de kans dat je het virus oploopt in ’t zwembad of de sauna niet groter is dan dat je het ergens anders oploopt.