Distilleerderij Rutte lanceert Nederlandse equivalent van malt whisky; Rutte Single Malt Genever.

Distilleerderij Rutte lanceert Nederlandse equivalent van malt whisky; Rutte Single Malt Genever.

Dit voorjaar lanceert Distilleerderij Rutte een 100% moutwijnjenever. Deze moutwijn is geheel uit gerst gestookt, zoals dat het geval is bij een Malt Whisky, en heeft 4 jaar lang op nieuwe vaten gerijpt van Amerikaanse eiken. Het resultaat? De Nederlandse equivalent van malt whisky; Rutte Single Malt Genever.

Nederland heeft op het gebied van gedistilleerde drank een eeuwenlange historie die niet voor de geschiedenis van whisky onderdoet. Koornwyn werd voor het eerst gedistilleerd uit granen in de 15e eeuw, door de toevoeging van kruiden zoals de jeneverbes ontstond jenever. Als jenever op een houten vat gerijpt wordt, maakt de drank een smaakontwikkeling door die vergelijkbaar is met whisky.

De nieuwe Rutte Single Malt Genever is een 100% moutwijnjenever, waarvan de moutwijn geheel uit gerst is gestookt, zoals dat bij een malt whisky het geval is. Gerst geeft een licht aroma van chocolade en karamel aan de gedistilleerde vloeistof. De gerstemoutwijn is 4 jaar lang op nieuwe vaten gerijpt van Amerikaans eiken. Het enige verschil met Malt Whisky is dat aan een jenever botanicals toegevoegd mogen worden. Rutte heeft hiervoor ‘gebeide’ gebruikt; een distillaat dat al generaties lang door de familie Rutte gestookt wordt. Dit distillaat bevat naast de jeneverbes, ook engelwortel, iriswortel en koriander. De botanicals zorgen, samen met de gerst en het hout, voor een warm, complex product, met een licht zoetje en de afdronk van toast.

Rutte Single Malt Genever, een product uit ons eigen land, is verkrijgbaar vanaf half februari bij de zelfstandige vakslijter.

Over Rutte

In 1872 startte Simon Rutte in hartje Dordrecht een distilleerderij. De havens én nationaal park De Biesbosch leverden generaties lang de natuurlijke ingrediënten voor de mooie jenevers en gins. In Dordrecht en door Rutte werd veel wijn verhandeld waar houten vaten voor nodig waren, hierdoor zit het rijpen van jenever op vat in de genen van de Dordtse distilleerderij. Vandaag de dag staat de 8e generatie Master Distiller aan het roer en wordt na 150 jaar nog op dezelfde wijze geproduceerd en worden in veel gevallen nog oude familierecepten gebruikt. Rutte Celery Gin en Rutte Old Simon Genever werden verkozen als de beste nieuwe gin en jenever ter wereld bij de toonaangevende Annual Spirited Award 2016 / Tales of the Cocktails, New Orleans. Ga voor meer informatie over Rutte naar www.rutte.com

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *