De mooiste spa’s in Europa!

De mooiste spa’s in Europa!

Een spa is een geweldige manier om lichamelijk en emotioneel weer op krachten te komen – vaak door een op maat gemaakte combinatie van hi-tech gezondheidstests door deskundige artsen, weldadige massages en een verfijnd dieet, en dat alles in een adembenemende, natuurlijke omgeving. Of het nu gaat om geavanceerde behandelingen die een specifiek probleem aanpakken, zoals slapeloosheid of stress, of een ontspannende retraite die het evenwicht herstelt en nieuwe energie geeft, dit is onze selectie van de top-spa’s in Europa die echt voor wellness zorgen.

SHA Wellness Kliniek

Het was een belangrijke gezondheidsdiagnose – en de daaropvolgende verbetering na het veranderen van zijn levensstijl – die Alfredo Bataller ertoe bracht SHA in de buurt van Alicante te openen in 2008. Sindsdien is iedereen, van beroemdheden tot oligarchen, naar deze medi-kliniek met veel toeters en bellen gekomen. Velen boeken programma’s om af te vallen, maar andere plannen omvatten gezond ouder worden en nu het verlichten van de langetermijneffecten van Covid-19. Er zijn ook programma’s voor specifieke problemen zoals slapeloosheid en roken, evenals osteopathie, traditionele Chinese geneeskunde en cognitieve therapie. Maar ondanks de medische rode draad die door een verblijf hier loopt, heeft het nog steeds het zorgeloze gevoel van een vakantie in de zon. De uitgebalanceerde maaltijden met mediterrane en Japanse invloeden zijn heerlijk. Er zijn hydrotherapiecircuits en herstellende massages naast hi-tech gezichtsbehandelingen in het wellnesscentrum. En de Healthy Living Academy biedt een mix van dagelijkse activiteiten, van kickboksen en pilates tot mindfulness en lezingen over natuurlijke therapieën.

Adres: SHA Wellness Kliniek, Carrer del Verderol, 5, 03581 L’Albir, Alicante, Spanje

Hotel & Wellness Zuiver

Met 8 sauna’s, diverse binnen -en buitenbaden en een prachtig restaurant is Hotel & Wellness Zuiver dé plek om even te ontsnappen aan de hektiek van de binnenstad. Spa Sport Hotel Zuiver is op dit moment de grootste spa van Amsterdam en is door de jaren heen uitgegroeid tot een begrip in wellnessland. Met 13.000 m2 aan wellnessfaciliteiten is er voor iedere saunaliefhebber ruimte om even bij te komen van een stressvolle periode.

Preidlhof

Gelegen in de schilderachtige Zuid-Tiroolse Vinschgau vallei, met op de achtergrond olijfbomen en boomgaarden, is Preidlhof, onder de radar, helemaal gericht op het aanmoedigen van gasten om een balans te vinden tussen hedonistisch welzijn en een gevoel van doelgerichtheid. Met andere woorden, opnieuw te verbinden; zowel met zichzelf als met anderen tijdens een geïntegreerd programma van zelfontdekking. Er zijn Ayurvedische therapieën en ochtendyoga, wandelen en baden in het wilde bos. Plus een sauna toren van meditatie cabines, zout kamers en stoombaden. En een reeks retraites met acht nieuwe transformerende reizen ontwikkeld door coach en spa directeur Patrizia Bortolin (ideaal voor specifieke problemen zoals slaapstoornissen en emotioneel herstel). Terwijl Stefano Battaglia’s op osteopathie gebaseerde traumatherapie en lichaamswerk geblokkeerde gevoelens losmaakt, bieden oude Chinese adem- en bewegingssessies een kans om stil te zijn en te herijken. Voedend en diep verzorgend, dit is wellness van Healing Holidays op zijn meest herstellend met echt zinvolle resultaten.

Adres: Preidlhof, via San Zeno, 13 – I-39025 Naturno, Merano, Italië

Chenot Palace Weggis

Er zijn vele redenen om naar het Vierwoudstedenmeer te gaan, van de zuivere lucht tot het adembenemende uitzicht op de Alpen. Maar de doorslaggevende reden is nu het nieuwe vlaggenschip van dit gerenommeerde wellnessmerk. Het werd opgericht door wijlen Henri Chenot, de bedenker van de Chenot Methode, die westerse medische kennis combineert met traditionele Chinese geneeskunde om holistische preventieve zorg te creëren. Bij aankomst van de gasten bepalen geavanceerde diagnoses welk van de drie programma’s – Advanced Detox, Recover and Energise, Prevention en Ageing Well – het meest geschikt is voor elk van hen. De behandelingen zijn gepersonaliseerd en worden aangevuld met een aangepaste versie van het Chenot Dieet (de ingrediënten zijn ontstekingsremmend en rijk aan antioxidanten). Dit is het meest geavanceerde welzijnscentrum van de groep – het omvat een eigen laboratorium voor bloedanalyse, een cryotherapiekamer voor het hele lichaam bij -110°C en speciale slaapruimtes waar technologie de lichaamswarmte terug omzet in energie – en het is echt indrukwekkend.

Adres: Chenot Palace Weggis, Hertensteinstrasse 34, 6353 Weggis, Zwitserland

Euphoria

Toen Euphoria in 2018 voor het eerst de wellness-scene opzwierf, maakte het meteen naam als een geloofwaardig alternatief voor de Aziatische spa’s, dankzij een aanpak die Hippocratische overtuigingen over het belang van holistische genezing samenvoegt met taoïstische spiritualiteit. Meer recentelijk heeft het zich ook op fitness gericht, maar in plaats van vervelende loopbanden en fitness workouts, combineert Spartan Spirit of Adventure het verkennen van de regio van Sparta met HIIT sessies in het Sainopoulio amfitheater en wandelingen door mooie dennenbossen. Andere populaire programma’s zijn Wellbeing Detox en Yoga en Mindfulness; de nieuwste toevoeging is de drie-nacht Feel Alive Again, een post-pandemie herstel dat is gericht op het loslaten van opgekropte negatieve emoties en stress. De ruimtes zelf zijn cocooning, van de semi-ondergedompelde koepelstructuur in het hydrotherapiezwembad tot de kamers die knipogen naar Byzantijnse architectuur. Dit is een ervaring die geworteld is in de omgeving, waardoor gasten zich ook emotioneel en fysiek geaard voelen.

Adres: Euphoria, Mystras, Sparta, Griekenland

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *