Alle hotspots in Zakynthos

Alle hotspots in Zakynthos

Het eiland Zákynthos (Zante) biedt werkelijk voor elk wat wils als het gaat om dingen te doen. Het is gemakkelijk bereikbaar op slechts 16 kilometer van de westkust van Peloponnesos in de Ionische Zee, en de geografie hier is prachtig en gevarieerd. Steile kliffen storten zich omlaag naar rotsachtige kusten met witte kiezelstranden en kristalheldere turquoise zeeën aan de noordwestkust, terwijl je in het zuiden goudkleurige zandstranden en minder rotsformaties vindt. Ook het centrale achterland van het eiland ontbreekt niet; het is een vruchtbare vlakte vol bossen en olijfboomgaarden.

Deze mix van prachtige landschappen, goede stranden en toegang tot een al even verbluffende onderwaterwereld vol verborgen grotten en kleurrijke vissen, die perfect is om te snorkelen en te duiken, heeft Zákynthos tot een van de topbestemmingen voor toeristen in Griekenland gemaakt.

Ontdek de beste plekken om te bezoeken op het eiland met onze lijst van de leukste dingen om te doen in Zakynthos.

Shipwreck Beach (Navagio Beach)

Shipwreck Beach, waarschijnlijk het meest gefotografeerde en misschien wel mooiste strand van heel Griekenland, ligt in de zogenaamde Smuggler’s Cove aan de westkust van Zakynthos. Het strand, dat bestaat uit fijne witte kiezels met daarachter kliffen, dankt zijn naam aan het wrak van een smokkelaarsschip dat hier in 1980 aanspoelde.

Het meest bijzondere aan dit strand is dat het alleen vanaf zee te bereiken is – neem een taxibootje vanuit de haven van Agios Nikolaos, dat aan de noordoostkust van het eiland ligt, 32 kilometer van Zakynthos-stad. U kunt het ook bezoeken in het kader van een georganiseerde excursie, zoals deze Shipwreck Beach dagexcursie met vertrek vanuit Zakynthos-Stad.

Shipwreck Beach

Zákynthos-stad (Zante-stad)

Aan de oostkust van het eiland, in een wijde boog langs de zacht glooiende oevers van een baai, ligt Zákynthos-Stad, de hoofdstad van Zákynthos. Veel van de neoklassieke gebouwen werden verwoest door de aardbeving van 1953, maar de geplaveide straten en pleinen, gevuld met bakkerijen, cafés, boetiekjes en juwelierszaken, zijn nog steeds een genot om te voet te verkennen.

De belangrijkste kerk van de stad, Agios Dionysios, die de relikwieën van de patroonheilige van de stad herbergt, dateert uit 1708 en werd in 1954 herbouwd. Voor een spectaculair uitzicht over de stad en de haven ga je naar het dorp Bohali (2,5 kilometer) naar de ruïne van het Venetiaanse kasteel, gelegen in een park met pijnbomen. Hier heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Cocktailbar Movida

Movida is een uniek bar-restaurant gelegen op een van de meest sensationele locaties van het eiland Zakynthos, met uitzicht over de stad Zante vanaf de Bochali heuvel.

Dagelijks geopend van 19:00 tot in de vroege ochtenduren, en op zondag vanaf 10:00, is Movida ideaal voor een romantisch diner voor twee, een zakendiner of een avondje uit met vrienden. Het is ook de perfecte plaats om uw evenement te organiseren.

Het majestueuze uitzicht op de Ionische Zee in het maanlicht, gecombineerd met de geïnspireerde keuken, de frisse cocktails en de magische muziek maken van Movida Sky Bar Restaurant de perfecte plek voor uw avond of nachtje uit in Zakynthos.

Movida Zakynthos

Sensationele grotten

Op de noordpunt van het eiland, bij Kaap Skinari, vind je de meest spectaculaire zogenaamde Blauwe Grotten. Binnenin weerspiegelt de helderblauwe zee de kleur van de lucht, die tegen de wanden van de grotten wordt gespiegeld en een absoluut magisch azuurblauw en saffierkleurig lichtspel creëert. Je kunt de Blauwe Grotten bezoeken in een kleine boot met glazen bodem, die vertrekt vanuit Agios Nikolaos (aan de noordoostkust, 32 kilometer van Zakynthos-stad), of als onderdeel van een langere rondvaart rond het eiland vanuit Zakynthos-stad.

Aan de zuidwestkust, 14 kilometer van Zákynthos-stad, vlakbij het dorp Kerí, opent een rij grotten direct op een kristalheldere turkooizen zee, en het verkennen ervan met een masker en snorkel of duikfles is een van de topdingen om te doen op het eiland – de lichteffecten van de zon die door het water en op de grotwanden weerkaatsen, zorgen voor een aantal verbazingwekkende foto’s en video’s. Je kunt de grotten bezoeken in het kader van een georganiseerde excursie, of een boot huren en op eigen houtje gaan.

Porto Limnionas

Met kristalhelder en blauwgroen water is Porto Limnionas een van de beste afgelegen zwemplaatsen op het eiland. Het ligt op een wilde locatie aan een pas geasfalteerde weg, niet ver van het kleine dorpje Agios Leon. Het wordt elk jaar populairder en in de zomer kan het er druk zijn. Ligstoelen kunnen worden gehuurd bij twee plaatselijke restaurants met terrassen aan zee, en eenmaal in het water is het er goed snorkelen, samen met grotten en zelfs een onderwaterbrug.

Porto Limnionas

Keri Lighthouse

In augustus gaan elke dag veel mensen naar de vuurtoren om de zon te bewonderen die bij zonsondergang in zee duikt en de nuances in de lucht voor het donker wordt.

Naast de kleine vuurtoren, die op de top van het voorgebergte staat, is het mogelijk de auto te parkeren op een ongeasfalteerd plein dat op de zee uitsteekt en vanwaar u een onvergelijkbaar uitzicht kunt aanschouwen. Het uitzicht vanaf deze plek, vooral op een heldere dag, zal een onvergetelijk moment van uw vakantie in Zakynthos zijn, vooral omdat u, door langs de kleine vuurtoren te rijden, de mogelijkheid hebt om, vanaf de top van de klif, de Mizitres te zien.

Quad huren in Zakynthos

Eén van de hoogtepunten van onze vakantie was het huren van een quad. Met een quad verken je het hele eiland en er is relatief weinig verkeer op de weg. Je kan dus redelijk veilig alle hotspots afgaan. Er zijn op het eiland veel verhuurbedrijven te vinden die je kunnen helpen. Een quad kost gemiddeld tussen de 60 en 80 euro per dag.


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *