De leukste borrelplekken op de Nieuwmarkt!

De Nieuwmarkt is voor sommige Amsterdammers een plek waar ze eigenlijk niet zo vaak komen. Deels komt dit door de grote stroom toeristen die daar neerstrijken en een andere reden is dat veel locals niet weten dat je er toch veel leuke tentjes hebt. Amsterdamshots bezocht deze week enkele bars en maakte voor jou deze borrellijst.

1. Café Cuba

Café Cuba is de plek waar je de lekkerste cocktails kan scoren op de Nieuwmarkt. Als je hier binnen neerploft waan je jezelf even in Zuid-Amerika en drink je de heerlijkste drankjes. Zeker de moeite waard op een vrijdagavond!

2. Stevens

Waar Cafe Cuba vooral bekend staat om zijn Zuid-Amerikaanse drankjes, staat Stevens bekend als Bruine kroeg. Lekker aan de bar hangen met een fluitje en lekker ‘ouwehoeren’ met je beste vrienden. Dat doe je bij Stevens. Daarnaast beschikt Stevens over een terras waar je in de zomer heerlijk in het zonnetje kan zitten.

3. Café Del Mondo

Dit is onze favoriete bar op het Nieuwmarkt als het gaat om ‘een lekker bakje koffie doen’. Met een terras met terrasverwarming zit je hier in elk seizoen goed. Vanuit Del Mondo heb je ook nog eens een mooi uitzicht op de markt en is het heerlijk mensen kijken!

Lees ook: Kaasfondue op de nieuwmarkt

4. Spar90

Spar90 is de nieuwe aanwinst van de Nieuwmarkt. Ook deze bar is voorzien van een terras en ook hier kan het tot in de late uurtjes gezellig zijn. Ook vormt Spar90 een prima optie als je even van café wilt ‘switchen’ tijdens je stapavond.

5. Café de Zon

Hou je van een echte Amsterdamse sfeer waar je Hazes door de speakers galmt? Breng dan een bezoek aan Café de Zon. Ook deze bar is door zijn historie niet meer weg te denken uit het straatbeeld van de Nieuwmarkt.

6. Over ’t Loosje

’t Loosje, dat bestaat uit twee prachtige monumentale panden, werd vroeger gebruikt als wachtstation voor de Paardentram. Hier kwamen veel mensen uit diverse lagen uit de maatschappij bij elkaar. De sfeer die daar toen heerste is nog deels terug te vinden in dit cafe! Dit komt mede door sfeervolle ingerichting en het vriendelijke en toegewijde personeel.

 

One Reply to “Borrelen op de Nieuwmarkt”

  1. Goed om te zien dat Del Mondo is opgenomen in deze lijst! Mijn vaste kroegje op de zaterdagmiddag. Heerlijk om eerst even over de markt te struinen en daarna daar plaats te nemen.

     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *