Notting Hill

Geplaatst op
Notting Hill

Notting Hill: De meest gekleurde wijk in Londen!

Wie een trip naar Londen op de planning heeft staan is van te voren al druk bezig met het in kaart brengen van alle leuke to-do’s. Een activiteit die zeker niet op je lijst mag ontbreken is een bezoek aan de populaire wijk Notting Hill. Deze wijk staat vooral bekend om zijn kleurrijke huisjes die je waarschijnlijk op Instagram veel voorbij hebt zien komen. Maar naast deze prachtige straten biedt Notting Hill nog veel meer. Denk hierbij aan veel hippe café’s, leuke vintage winkels en genoeg plekken om te lunchen.

De geschiedenis

Doordat Londen door de jaren heen steeds groter werd, werd de wijk Notting Hill langzaam opgeslokt. James Weller, een groot landbezitter, ontwerp deze buurt voor de bovenklasse. Echter bleven de rijken Londenaren meer in het centrum wonen en trok de middenklasse meer naar Notting Hill. Zij ervaarde de rijkdom van de bovenklasse, echter wel tegen een lagere prijs.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de wijk zwaar getroffen en dit zorgde ervoor dat er niet veel overbleef van deze wijk. De buurt moest opnieuw worden opgebouwd, echter wel met een nieuwe insteek. De wijk wereld opnieuw verdeeld. Dit keer met meer gedeelde woonruimte om de groeiende immigrantenbevolking te huisvesten. Hedendaags is deze wijk vooral bekend geworden door diverse films zoals Notting Hill met Julia Roberts en natuurlijk ook door social media. Inmiddels is de wijk één van de duurste plekken in Engeland om een huis te kopen.

Welke straten moet je intoetsen in Google maps?

Natuurlijk wil je niet als een kip zonder kop rond blijven lopen zonder te weten waar je moet zijn. Hieronder geven wij een lijstje van straten die je echt moet bezoeken:

  • Lancaster Road
  • Denbigh Terrace
  • Portobello Road

Portobello Road: winkelen in Notting Hill

De bekendste straat in Notting Hill is by far Portobello Road. Deze gekleurde straat is vooral bij een zonnige dag heerlijk om doorheen te struinen. Op zaterdag is deze straat ook nog eens voorzien van een leuke markt. Ze noemen dit ook wel de Portobello Road Market. De markt is de grootste antiekmarkt ter wereld met ruim 900 verkopers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *