Neni Amsterdam

Neni Amsterdam

NENI staat voor passie in combinatie met openheid en liefde voor koken.

Wat hebben wij hier lekker gegeten! Echt even andere smaken dan in een gebruikelijk restaurant. Allemaal zo lekker bereid en gekruid, een dikke aanrader! Als je denkt dat bloemkool saai is, moet je de gegratineerde bloemkool hier proberen, want oh wat is deze lekker!

Wij begonnen met deze heerlijke bloemkool samen met de groene asperges (met een heerlijk yoghurt saus), de popcorn falafel, de houtskool geroosterde aubergine. Als tussengerecht namen wij de crudo (ceviche achtig) en als hoofdgerecht hadden wij de Jeruzalem plate (dikke aanrader!) en de zeebaars. We topte af met de New York Cheesecake (een van de lekkerste ooit) en de PB & J BRÛLÉE. Wij dronken een heerlijke Verdejo en sloten af met de cocktail ‘ruby’. Kortom, een top avond met heel erg lekker eten!

Een impressie van onze avond bij NENI

Alles wat je moet weten over Neni

NENI staat voor de Oost-Mediterrane keuken- en eetervaring gepresenteerd door de familie Molcho. De naam is samengesteld uit de initialen van Nuriel, Elior, Nadiv & Ilan, de vier zonen van keukenvirtuoos Haya Molcho.

Familie en vrienden zijn een integraal onderdeel van hun leven en geven vorm aan het NENI-concept, evenals aan de Israëlische, Roemeense en Spaanse roots van de familie. NENI leeft door samen gerechten te delen, van passie en levensvreugde – kortom Balagan, sympathieke chaos. Het motto van het gezin: het leven is mooi. Een deel ervan zijn.

Iedereen moet alles kunnen proberen, daarom worden gerechten op een informele en ontspannen manier gedeeld. De tafelcultuur bij NENI is informeel, het is easy going. De bediening is hartelijk en persoonlijk.

Het restaurant waar wij aten zit op het Stadionplein in Amsterdam-Zuid, maar ook als je op vakantie gaat kan je genieten van de heerlijke gerechten van Neni. Ga je op vakantie naar: Wenen Tel Aviv, Berlijn, Hamburg, München, Zürich, Mallorca, Cologne of Parijs? Trakteer jezelf op een heerlijk diner bij Neni! 

The Lemonbar (onderdeel van Neni)

De Lemonman bar biedt een breed scala aan cocktails waarbij citroen als een van de ingrediënten wordt gebruikt. De naam is een eerbetoon aan de grootvader van de Citroën oprichter, Roelof Citroen. Deze Amsterdamse familie was koopman in tropisch fruit en Roelof had de bijnaam “de limoenman” (vrij vertaald “de limoenman”, later veranderd in “Citroen” voor “citroen”) gekregen – vandaar de naam van de bar.

We zijn erg blij dat we deze uitnodiging hebben geaccepteerd, we hebben namelijk een heerlijke avond bij NENI doorgebracht en zullen zeker teruggaan.

Als je het wilt uitproberen, kijk dan op de website van het restaurant, het is echt makkelijk om online een tafel te reserveren.

Take-away

Helaas zijn de restaurants vanwege de corona maatregelen nu gesloten, maar NENI heeft daar gelukkig een passende oplossing voor gevonden. NENI biedt nu een heerlijke Balagan Box aan dat onder andere bestaat uit:

Een selectie van verschillende mezze, 2 hoofdgerechten en een dessert om te delen, allemaal gekozen door de Chef. De inhoud van de Balagan Box verandert dagelijks. Indien je de doos Vegatarisch/Veganistisch wenst, dan is dit uiteraard ook mogelijk.

Je kan de box ophalen bij de welbekende locatie in Amsterdam-Zuid en ook is er een pop-up locatie geopend in het Lancaster Hotel in Amsterdam-Oost. Mocht je de deur niet uit willen dan kan je de box ook via UberEATS bestellen.

 

Eén gedachte over “ Neni Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *