Italiaans ijs in Amsterdam

Italiaans ijs in Amsterdam

Het beste ijs in Amsterdam is een fel betwiste titel. En ik ben blij te kunnen zeggen dat ik in de loop der jaren een heleboel onderzoek voor je heb gedaan om mijn conclusie te kunnen trekken! Want in Amsterdam kan je namelijk fantastisch Italiaans ijs bestellen!

Pisa: Echt Italiaans ijs!

Het kan deels om sentimentele redenen zijn, maar mijn eerste aanbeveling is Pisa. Op zomermiddagen en -avonden sta je in de rij naast de Amsterdammers en dolenthousiaste kinderen. De Caramel Yoghurt is geweldig, maar als je in een fruitige mood bent, geef dan de Pink Grapefruit een kans of als je echt lef hebt (en heel Hollands) voelt, probeer dan de drop smaak. Ik kom hier al jaren en ben nog steeds fan! Je komt niet voor het uitzicht – er is echt geen heerlijk plekje om te zitten en te genieten van de heerlijke smaken, maar een deel van het plezier is om samen met alle andere locals in de buurt te staan voor echt zelfgemaakt Italiaans ijs.

Van de Linde

Het ijs is hier maar in één smaak – vanille, en de textuur is het best te omschrijven als “Mr Whippy” – een soort luchtig vers slagroom-ijs waar ze berucht om zijn geworden. Van de Linde is gelegen in een totaal onaantrekkelijke omgeving – dit keer in het hart van de meest toeristische winkelstraat van Amsterdam – maar laat je daar niet door afschrikken. Je zult verstelt staan van de kwaliteit van het ijs!

Italiaans ijs Van de Linde Amsterdam

Ijs van Oost

Voor het Ijs van Oost sta je met alle liefde graag een half uur in de rij. Met Italiaans ijs zoals karamel/zeezout, munt/chocolade en yoghurt/honing is jouw vriend(in) gelijk verkocht. Ben je geen liefhebber van de standaard ijsjes? Probeer dan hun populaire milkshakes of een affogato (espresso met ijs) voor een smakelijke kickstart.

IJs van Oost | Javastraat 79

Andere tips

Als de eerste twee je niet aanspreken dan hebben we nog een paar andere tips voor je:

  • Monte Pelmo – Old school Italian in de Jordaan.
  • Ijsmanschap – Instagrammable plekje waar veel mensen graag op de foto gaan!
  • Venetzië
  • Van Soest – Italiaans ijs is hier heerlijk! Pak citroen-basil, ricotta-fig of yoghurt-limoncello.
  • IJsboutique: Dankzij het gebruik van verse en gezonde producten hoeft snoepen bij IJsboutique helemaal niet superongezond te zijn.  Ze bieden zelfs een aardbeiensorbet aan die slechts 35 calorieën per bolletje bevat!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *