Hofleverancier van sterrenchefs opent 2 dagen voor consumenten

Geplaatst op
Hofleverancier van sterrenchefs opent 2 dagen voor consumenten

Voormalig driesterrenchef Jacob Jan Boerma en delicatessenimporteur Vanilla Venture uit Amsterdam slaan voor één keer de handen in elkaar. In het weekend van 19 en 20 december is de delicatessen-importeur – bij wijze van uitzondering – ook geopend voor particulieren. Fanatieke hobbykoks en lekkerbekken kunnen dan inkopen doen bij deze ‘hofleverancier’ van veel Nederlandse sterrenrestaurants. Als extraatje zal Boerma enkele van zijn favoriete take away-gerechten ter plekke bereiden.

De importeur staat vooral bekend als de ‘snoepwinkel voor chefs’ vanwege het bijzondere aanbod aan specerijen, truffels, bijzondere oliën, charcuterie en een aantal exotische producten; allemaal boven het maaiveld uitstekende ingrediënten en smaakmakers voor het hogere horecasegment. Boerma (bekend van voormalig ***restaurant De Leest in Vaassen en The White Room in hotel Krasnapolsky) geeft die dagen een gastoptreden.

Hobbykoks en andere consumenten
Gerard Jansen, directeur van Vanilla Venture: “Eigenlijk is het ontzettend leuk om naast chefs ook eens consumenten over de vloer te krijgen. Al vaker hoorden wij de vraag of wij de deuren eens wilden openen voor fanatieke hobbykoks of serieuze kookliefhebbers. Bij ons vind je immers altijd iets speciaals; dingen die niet overal te krijgen zijn. Zoiets is gemakkelijker te organiseren in coronatijd, voor sommige een geluk bij een ongeluk dus. Dit alles mede dankzij de samenwerking met Brandt & Levie (worstjes én snert van sterrenchef Joris Bijdendijk), premium vleesimporteur Nice to Meat, Eriks Delicatessen (kazen) en De Nootzaak Gotjé. En we zijn natuurlijk heel blij met Jacob Jans bijdrage.’’

‘New way pizza’ uit de pizzaoven
Boerma: “Afgelopen jaar was een turbulent jaar. Ook een jaar waarin ik allemaal dingen deed en doe die ik normaalgesproken niet gauw zou doen. Bij alle creativiteit van andere Nederlandse chefs kon ik natuurlijk niet achterblijven. Daarom maak ik tijdens deze open dagen twee van mijn favoriete thuisgerechten: hutspot en de ‘new way pizza’ in samenwerking met Alex Klein van Casual Dining.” Klein introduceerde zo’n zeven jaar geleden de flammkuchen in Nederland, eigenlijk een soort snelle kleine boerse pizza met dunne bodem die oorspronkelijk uit de Elzas komt. Speciaal voor deze gelegenheid wordt buiten bij Vanilla Venture een pizzaoven geplaatst.

Uitje
Gerard Jansen: “Zie een bezoek aan onze open dagen als uitje waarbij alle zintuigen geprikkeld worden. We hebben een ruime opzet met kraampjes – uiteraard met de nodige veiligheidsvoorschriften – en natuurlijk zijn ze ook heel praktisch om zo vlak voor de feestdagen nog wat culinaire boodschappen te doen. En bijzondere cadeaus zijn er bij ons ook altijd te vinden.”

Over de open dangen
Vanilla Venture bevindt zich in Amsterdam-West aan de Contactweg 30E met gratis parkeren op het terrein. Ook via de website kan men zich laten inspireren voor de feestdagen en zijn één of meerdere porties van Boerma’s hutspot vooraf te reserveren.

Openingstijden:                zaterdag 19 december van 10.00 tot 17.00 uur

                                          zondag 20 december van 10.00 tot 17.00 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *