UPDATE

Onderstaande tips zijn momenteel niet meer van toepassing door de persconferentie van zojuist (15 maart 2020). Op dit moment worden/zijn veel facilteiten gesloten.

Wat te doen tijdens de Corona-Crisis?

Bibliotheken, musea en en discotheken sluiten. Evenementen en bijeenkomsten met meer dan honderd personen worden afgezegd en de vraag komt langzaam naar boven: wat gaan we nu doen? We zetten de to-do’s in Amsterdam tijdens de Corona-Crisis op een rij.

Naar de sauna

Op dit moment is het nog gewoon mogelijk om in deze tijd naar de sauna te gaan. De overheid heeft niet opgedragen om dit soort plekken en faciliteiten te sluiten. Ook saunacomplexen geven aan maatregelen te nemen tegen het virus waardoor een bezoek aan de sauna gewoon mogelijk is.

Bioscopen

Bioscoopketen Pathé, met diverse vestigingen in Amsterdam, heeft onlangs naar buiten gebracht dat zij diverse maatregelen nemen. In bioscoopzalen zal toegang worden verleend aan maximaal 100 mensen. Zo kunnen bezoekers zelf uit de buurt van anderen blijven. De maatregelen gelden tot 31 maart. Andere bioscopen hebben ook al aangegeven deze richtlijnen te gaan hanteren.

Clubs en Discotheken

Helaas melden steeds meer clubs en discotheken dat zij tot zeker 31 maart dichtgaan vanwege Corona. Denk hierbij aan The Shelter, De School en De Marktkantine. Voor een dansje zal je dus uit moeten wijken naar een gezellige kroeg.

Restaurants

Ons bereiken steeds meer berichten dat restaurants ‘gewoon’ openblijven. Wel nemen restaurants maatregelen zoals het uit elkaar schuiven van tafels zodat gasten niet te dicht op elkaar zitten.

In principe goed nieuws voor iedereen die aankomend weekend lekker buiten de deur wilt eten.

Sportscholen

Zelfs een virus kan ons sportmotivatie niet stoppen toch? Veel sportscholen nemen extra maatregelen zoals extra schoonmaakrondes. Voor zover nu te zien is zijn veel sportscholen aankomende week open. Let wel op dat je zelf verantwoordelijk bent voor je eigen situatie. Voel je je niet lekker? Blijf dan zeker thuis!

Dierentuin

Goed nieuws voor iedereen met kinderen. Artis blijft de komende weken open. Aangezien het park zich in de buitenlucht bevindt, hebben bezoekers voldoende ruimte om verspreid rond te lopen. Goed om te weten is dat alle binnenlocaties wel worden gesloten.

Overige tips

Dit zijn leuke tips om dit weekend te bezoeken:

Let op!

 • Probeer te voorkomen dat u het coronavirus krijgt of aan anderen geeft:
  • Was uw handen vaak met zeep.
  • Nies en hoest in uw elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes.
  • Geef anderen geen hand.
 • Blijf thuis bij klachten: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, moeilijk ademen, verhoging (tot 38 graden) of koorts (meer dan 38 graden).
  • U hoeft bij deze klachten niet getest te worden.
  • Blijf thuis tot u 24 uur geen klachten heeft.
  • Bel de huisarts als u steeds zieker wordt of moeilijker ademt.
 • Bent u ouder dan 70, of heeft u een chronische ziekte? Bel dan direct uw huisarts of huisartsenpost als u:
  • koorts heeft (meer dan 38 graden)
  • en hoest of moeilijk ademt.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *