Waarom Amsterdam geweldig is met kinderen

Waarom Amsterdam geweldig is met kinderen

Amsterdam is zoveel meer dan de rosse buurt en de coffeeshops – het is groen, compact en verrassend mooi voor de kleintjes. De stad is besprenkeld met kronkelende grachten, groene ruimtes en een stortvloed aan kindvriendelijke musea, culturele centra vol met energie en leuke familie-attracties. Dit zijn enkele van de beste gezinsactiviteiten in de hoofdstad van Nederland.

1. NEMO-wetenschapsmuseum

Neem uw kleintjes mee op een ontdekkingsreis bij NEMO, waar ze op een boeiende manier kunnen experimenteren en leren. Gevestigd in een prominent groen gebouw in het oostelijke havengebied, is dit een enorm populaire plek om met kinderen naartoe te gaan in Amsterdam. De vijf verdiepingen zijn gevuld met demonstraties, workshops en voortdurend bijgewerkte tentoonstellingen. Alles is interactief, dus iedereen kan meedoen, ongeacht leeftijd (dus ook jij!). De grootste verrassing van NEMO is het schuine dak met een openluchtcafé, stromende waterfonteinen en een fantastisch uitzicht op het centrum van Amsterdam.

2. Vondelpark

Vondelpark, de Amsterdamse versie van New York’s Central Park, is de beste plek in de stad voor kinderen om te rennen. De groene ruimte is een mengelmoes van picknickplekken, meren, terrassen en een zomers concertterrein. Huur een fiets om je een weg te banen door het park en geniet van de lunch in een van de vele familiecafés. Het Groot Melkhuis is een warme favoriet – het heeft een heerlijk buitendek bij de vijver en een grote aangrenzende speeltuin. Voor de kleintjes zal Kinderkookkafé de droom van elke jonge kok om zelf een pannenkoek of pizza te bakken bevredigen.

3. A’DAM Lookout

Op de bovenste verdieping van de A’dam toren in Amsterdam Noord is dit observatiedek met het beste panoramische uitzicht van Amsterdam. Bekijk het historische centrum van de stad, de pulserende haven en het unieke Nederlandse polderlandschap. Als de kinderen niet al te enthousiast zijn over het uitzicht, zullen ze zeker onder de indruk zijn van de schommel op het skydeck. “Over the Edge” is de hoogste schommel van Europa en geeft waaghalzen de kans om 100 meter boven de grond te schommelen, heen en weer over de rand van de toren. Dit is niet voor de flauwekul! (De minimale hoogte voor de schommel is 1.20m.)

4.  Ontdek de grachten

Een cruise is de beste manier om het netwerk van grachten die Amsterdam doorkruisen te verkennen. Kleine piratenwannabes zullen de rondvaarten van Blue Boat Company geweldig vinden, met onder andere een speciale piratengids, een boekje en een verrekijker voor jonge gasten in de leeftijd van 5-12 jaar. Een andere kindvriendelijke boottocht die u uit de grachten naar het IJ brengt is de Pannenkoekenboot. Deze biedt een all-you-can-eat pannenkoekenbuffet en een ballenbad onder het dek.

5. Amsterdamse Bos

Natuurliefhebbende gezinnen kunnen een uitstapje naar het Amsterdamse Bos aan de zuidrand van de stad niet overslaan. In het 1000-hectare grote bos- en natuurpark zijn speeltuinen voor kinderen, waaronder de Geitenboerderij Ridammerhoeve, waar kinderen met belachelijk schattige geitjes kunnen eten, melken en spelen. Boerderij Meerzicht is een andere boerderij met herten die je kunt voeren en een enorme speeltuin. Voor de wat oudere kinderen is het Klimpark Fun Forest, dat net bij de ingang ligt, een schot in de roos met kinderen vanaf zes jaar.

Lees ook 1 van onze andere populaire artikelen:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *