Tips tegen verveling

Geplaatst op

Slaat de verveling toe? Juist in deze situaties is het soms lastig om de juiste invulling te geven aan je dag en om een leuke activiteit te bedenken. Wij gaan jou daar vandaag mee helpen.Wij hebben een lijst samengesteld met de leukste en nuttigste tips om verveling tegen te gaan. Laat je inspireren!

 1. Mediteren

Als je je verveelt kan je een vervelend en onrustig gevoel ervaren. Dit kan ervoor zorgen dat je in een negatieve ‘vibe’ blijft hangen. Een oplossing is om jezelf te verdiepen in meditatie. Even he-le-maal niets en volledig offline voor een moment. 

 1. Yoga

Voel je jezelf niet helemaal comfortabel met mediteren? Dan is wellicht Yoga een mooie uitkomst! Zoek een aantal simpele en uiteenlopende oefeningen uit en ervaar hoe lekker jij je voelt na een half uur yoga.

Iedere week worden er bij Fitness Zuiver Yogalessen gegeven.

 1. Organiseer je telefoon

Is het jou wel eens opgevallen hoeveel ‘rommel’ er op je telefoon staat? Printscreens, foto’s die eigenlijk niet op je telefoon horen en veel te veel openstaande chats. Zonde van je geheugen. Verwijder daarom onnodige apps, berichten en foto’s. Een georganiseerde telefoon zorgt ook weer voor een rustig hoofd.

 1. Luister naar een podcast

Wellicht voor velen nog onbekend terrein: De Podcast. Vaak is een podcast een programma waarin één of meerdere deskundigen worden geïnterviewd, of met elkaar in gesprek gaan. Maar een podcast kan ook muziek bevatten, een documentaire, of zelfs een fictief verhaal. Ervaar zelf hoe motiverend en rustgevend een podcast is!

 1. Geniet van een heerlijke massage

Hoe fijn is het om even ‘me-time’ te hebben? Haal het maximale uit je vrije middag en geniet van een heerlijke massage. Je zal helemaal uitgerust en opgeladen richting huis terugkeren.

 1. Speel een potje Padel!

Heb je al kennis gemaakt met de nieuwe hype genaamd Padel? Padel is een mix tussen tennis en squash en is ontzettend leuk om met vrienden te (leren) spelen!

 1. Plan je volgende citytrip

Hoe leuk is het om uit te kijken naar je volgende vakantie of citytrip? Speur langs alle grote vakantieaanbieders en ontdek waar jouw hart sneller van gaat kloppen. Rome, Parijs, Lissabon of een andere bestemming!

 1. Ga naar de sportschool

Veel mensen voelen zich een stuk fitter en energieker als ze de sportschool uitlopen. Dit is niet vreemd, want met sporten maak je verschillende stofjes aan die fitter en postiever laten voelen. Reden genoeg om je sportspullen bij elkaar te zoeken en een uurtje alles te geven in de gym!

Lees ook: 5 mooie zwembaden in Amsterdam

 1. Doe een powernap

Na inspanning volgt ontspanning. Na je work-out is het heerlijk om even op de bank te gaan liggen en je lichaam de tijd te gunnen om weer te herstellen. Na je powernap zijn lichaam en geest weer een stukje meer in balans.

Leuke dingen om thuis te doen als je je verveelt!

Hieronder vind je enkele tips die je thuis kan doen als jij je verveelt:

 1. Het is tijd voor de grote schoonmaak

Hoe lang is het geleden dat je huis een grote poetsbeurt heeft gehad? Waarschijnlijk is het alweer een tijd geleden dat dit is gebeurd, dus maak gebruik van dit moment. Steek een paar uur de handen uit je mouwen en vanavond loop je weer rond in een schoon huis!

 1. Bakken tegen de verveling

Maak een lekkere appeltaart of chocoladekoekjes en verras hier vervolgens iemand mee. Misschien kom je er wel achter dat je ontzettend veel talent hebt in de keuken!

 1. Lees een goed boek!

Pak eindelijk eens dat boek waar je ooit aan zou beginnen. Daarnaast heeft lezen ook verschillende voordelen waar je niet direct bij stil staat:

 • Versterkt de hersenen
 • Bouwt woordenschat op
 • Voorkomt cognitieve achteruitgang
 • Vermindert stress
 • Helpt je om beter in slaap te komen
 1. Experimenteer met je kapsel

Heb je altijd al iets anders willen doen met je haar? Dit is het ideale moment om eens wat dingen uit te proberen. Tenminste, als je niet meer van plan bent de deur uit te gaan… Krultang? Steiltang? Ga lekker los!

 1. Update je CV

Wanneer heb jij je cv voor het laatst volledig herzien? Vaak wordt dit document alleen bijgewerkt wanneer je van baan verandert of op een nieuwe baan solliciteert. Dat is begrijpelijk. Gelukkig kunnen een paar kleine aanpassingen aan je cv – het soort aanpassingen dat slechts enkele minuten in beslag neemt – een verrassend grote impact hebben.

Creatieve dingen om te doen

Ben je een creatief persoon? Dan gaat je hart zeker sneller kloppen van de volgende tips!

 1. Maak je eigen limoncello

Ga eerst naar de supermarkt, koop voldoende citroenen, duik je keuken in en maak je eigen limoncello. Deel deze daarna uit als je mensen op bezoek krijgt of maak je buren blij met een glaasje.

Wat heb je nodig?

 • 15 citroenen (middelgroot – biologisch)
 • 1 liter alcohol* (96%)
 • 1½ liter water
 • 600 gram suiker.
 1. Geef je balkon een make-over!

Niets is leuker dan in de zomer plaats te nemen op je balkon. Redenen genoeg om je balkon daarom leuk in te richten. Verwaarlozen is zonde!

 1. Leer een andere taal

Op internet, bijvoorbeeld via Youtube, zijn handigheidjes te vinden om een nieuwe taal te leren. Dit is je kans om eindelijk dat Spaans eens te leren.

Leren ontspannen

Heb je regelmatig last van stress? Probeer daar zelf iets aan te doen door bewust te leren ontspannen.

 1. Boek een spa dag

Wist je dat je gedurende je spa dag geen telefoon bij je mag hebben? De perfecte manier om een dag helemaal offline te gaan. Klets samen met je beste vriend(in) bij over alles wat jullie hebben meegemaakt en keer als herboren richting huis. Je zult je hier geen moment vervelen!

 1. Versterk uw hersenen

Of je nu een kruiswoordraadsel pakt, een Sudoku-boek, of gewoon van plan bent om je algemene kennis te oefenen voor de volgende trivia-avond, een paar minuten nemen voor hersenspelletjes zal je hele lichaam goed doen. Voor een groepsactiviteit kunt u uw trivia-team bijeenroepen om persoonlijk of via Zoom te oefenen, zodat u zich de volgende ronde zelfverzekerd zult voelen.

 1. FaceTime een vriend of familielid

Je sms’t ze misschien de hele tijd, maar het is natuurlijk veel leuker om het gezicht van iemand te zien. Bovendien weet je zeker dat dingen niet verloren gaan als je face-to-face praat in plaats van via e-mail en sms.

 1. Bak je eigen brood

Heerlijk vers brood, wie is er nou geen fan van? Maar wist je dat het nog leuker is om je eigen brood te maken? Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig en kunt aan de slag met allerlei varianten.

 1. Zonlicht doet wonderen

Als het even kan, ga dan minimaal een keer per dag naar buiten. Zeker op een zonnige dag! Zonlicht helpt somberheid te verdrijven als sneeuw voor de zon. Sluit je ogen en richt je gezicht naar de zon. Stel je voor dat je op een inademing de energie en warmte van de zon in je opneemt.

 1. Speur op Pinterest

Zoek je nog inspiratie om je huis opnieuw in te richten? Of wil je jouw kledingkast een verrijken met wat nieuwe kledingstukken? Dan zit je op Pinterest op de juiste plek. Hier vind je verschillende ideeën die jou een handje kunnen helpen.

 1. Maak bloemstukjes

Ga naar je plaatselijke kruidenier of boerenmarkt en koop een bos betaalbare bloemen in je favoriete kleur. Schik ze in vazen en geniet de komende week van de bloemen in je huis.

 1. Leer over wijn

Of je nu van mousserende rosé houdt of van Argentijnse Malbec, leer hoe het wordt gemaakt, wie de beste producenten zijn en wat er goed bij past. Je zult indruk maken met je wijnkennis gedurende je volgende etentje!

Wellicht ook interessant?

Veel van onze lezers bekijken ook onze lijstjes met de beste yogascholen in Amsterdam, de mooiste sauna’s in Amsterdam, de beste Surinaamse restaurants en de leukste bruine cafés in Amsterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *