Stadsstranden in Amsterdam

Stadsstranden in Amsterdam

Nederland is misschien niet de eerste plaats waar je aan denkt bij het plannen van een strandvakantie, maar de Nederlanders zijn internationale kampioenen in het verrassen van mensen, en de hoofdstad is het boegbeeld van dit alles.

De beste stranden in Amsterdam (op een uur reizen met de trein) zijn prachtige voorbeelden van de ruige kustlijn en de kracht van de Noordzee, en bieden volop mogelijkheden voor fotografie en extreme sporten. Amsterdam is misschien niet de meest voor de hand liggende strandbestemming (de meeste mensen komen hier per slot van rekening voor de bezienswaardigheden, de coffeeshops en het nachtleven), maar sinds wanneer is het voor de hand liggende de juiste weg?

Pllek

In het hippe Amsterdam Noord vind je het NDSM terrein, een industriële hotspot met kunsttentoonstellingen, culturele happenings en restaurant PLLEK. Locals komen hier in het weekend om rond te hangen op de kleine strip aan het strand en te zwemmen in het IJ. Je hoeft niet je hele stranduitrusting mee te slepen om het zand tussen je tenen te voelen. Er is vaak livemuziek en een behoorlijk aanbod aan bier en hamburgers.

Strandzuid

Een hip complex aan het meer, compleet met een onder-de-radar restaurant, bar, speeltuin en, natuurlijk, een kunstmatig strand. Er zijn de hele zomer ook genoeg evenementen om je te vermaken.

De vibes zijn altijd top. Leun achterover op een bedje met rosé, en ga dan naar het bierterras als de zon ondergaat om lokale bieren te proeven en pingpong te spelen met je vrienden.

Zandvoort

Al in 1100 was Zandvoort een vissershaven. Later werd het een populaire badplaats. Vandaag de dag is het dé bestemming om te ontspannen op een ligstoel onder het genot van een Aperol spritzes. Hoewel er genoeg natuurlijk strand is om een handdoek op neer te leggen, is de verscheidenheid aan strandbars en restaurants, zoals het onlangs geopende Hippie Fish en de oude favoriet Safari Lodge, moeilijk af te slaan.

Sloterpas

In de lommerrijke wijk Nieuw-West biedt de Sloterplas kristalhelder water dat altijd verfrissend koel is. Er zijn ook een zeilschool en een watersportcentrum waar u materiaal kunt huren en zich kunt opgeven voor lessen.

Het is een rustig, gezinsvriendelijk strand met zowel zand als gras. U kunt ook stoelen en volleybalmateriaal huren gedurende de zomer. Kom hier als u op zoek bent naar een plek die uitgesproken chill is.

Het Stenen Hoofd

Wellicht niet bekend bij veel mensen buiten Amsterdam is Het Stenen Hoofd. Je vind deze zomerse hotspot bij het Amsterdamse Westerdok, vlakbij Centraal Station. Dit stadsstrand in Amsterdam is verstopt op een pier die uitkijkt op het IJ. Ook zijn hier vaak verschillende culturele evenementen te vinden, zoals culinaire festivals en openluchtbioscoop.

Stadsstrand DOK Amsterdam

DOK is een leuke hotspot die deze zomer hoog op je lijstje moet staan. Naast heerlijk chillen en borrelen bij DOK heeft de locatie een grote loods waar regelmatig evenementen worden georganiseerd. In het café van Dok kun je heerlijke toegankelijke snacks bestellen zoals nacho’s en poké bowls. Kortom, bij dit strand in Amsterdam zit je helemaal goed.

KAAP AMSTERDAM

Waar voorheen Bij Storm op Zeeburg zat zit sinds kort een nieuwe hotspot genaamd strandtent Kaap Amsterdam. Terwijl je geniet van het heerlijke zonnige weer, kun je ondertussen wat lekkers laten aanrukken van het uiteenlopende menu. Wat dacht je van belegde flat bread, of een broodje gezond? Er is in ieder geval genoeg om uit te kiezen!

Lees ook: 5 mooie zwembaden in Amsterdam

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *