Lunchen in Amsterdam Oost

Lunchen in Amsterdam Oost

Waar kun je de beste falafel wrap in Oost krijgen? Lees deze handige gids met de beste cafés, broodjeszaken en buurtpareltjes voor wat lunchpauze-inspiratie. Elke route omvat een plek waar je een warm drankje kunt krijgen, iets lekkers kunt eten en een plek om te zitten en het uitzicht te bewonderen.

Oosterpark

Het is nooit een slecht idee om wat frisse lucht op te snuiven met een snel rondje door je plaatselijke park en het gezellige Oosterpark is de perfecte grootte voor een kort lunchuitstapje. Als je honger krijgt, haal je een wrap bij Kalila in de Eerste Oosterparkstraat. Probeer als toetje een sfouf (zoete griesmeelpuddingtaart met kurkuma) en drink er een koffie bij van Coffee Bru op het Beukenplein voor de wandeling terug naar huis.

Voor een ondeugende traktatie (je weet wel, op vrijdag, een bijzonder slechte dag op het werk of gewoon een saaie woensdag) ga dan naar De Beste Doner op de Dappermarkt – het wordt niet voor niets de beste genoemd.

Park Frankendael

Wie in de buurt van Park Frankendael woont (of bereid is erheen te fietsen) heeft echt geluk. Een korte pauze hier geeft je meteen dat weekendgevoel, dus probeer de tijd niet te vergeten. Om optimaal van je tijd in het park te genieten, haal je je lunch en koffie op één handige plek. Restaurant de Kas is van donderdag tot en met zondag geopend voor een warme drank, een broodje of – als je echt een zware dag hebt – een zelfgemaakte donut.

Javastraat

Met al die geuren en bezienswaardigheden is een wandeling door de Javastraat gegarandeerd een oppepper voor je pauze. Stop bij Tigris & Euphraat voor het allerbeste broodje falafel van de stad. Dorst gekregen van al dat mensen kijken? Bezoek dan Superette voor een warme kurkuma en matcha latte of een verfrissende huisgemaakte limonade – ze hebben het allemaal en jij ook!

Amsterdam Oost is een paradijs voor koffieliefhebbers met elke dag wel iets nieuws om te proberen. Heb je 4850, The Cottage of tHUIS aan de AMSTEL al geprobeerd? Of voor een snelle pitstop, BAZOOKA verkoopt heerlijke koffie en ook verse bagels. Koffie (en heerlijk zoet gebak) haal je bij Rum Baba, waar de bonen ter plekke worden gebrand en je het echt kunt proeven.

De Plantage

Wat is een betere manier om jezelf te trakteren op een vrijdagse lunchpauze dan kauwen op een decadente burger met het geluid van apen en tropische vogels op de achtergrond. Haal een kipburger en een sapje bij Box Sociaal – ze weten echt wat ze doen als het op hamburgers aankomt. Wandel daarna langs de poorten van Artis om een glimp op te vangen van de harige en gevederde bewoners van de dierentuin. Je kunt het flamingo-verblijf goed zien en die giraffen zijn gewoon te groot om te verbergen.

Entrepotdok

Oké, we geven toe dat dit misschien niet helemaal officieel binnen De Plantage ligt, maar een koffie (of zelfgemaakte kombucha) van Bakers & Roasters is de wandeling meer dan waard. Als je gewoon een wandeling wilt maken en thuis wilt eten, ga dan naar Entrepot om lekker brood te halen (en een goede fles wijn om meteen open te trekken zodra je afklokt). Of ga voor een vullende lunch naar Entrepot’s pop-up burgerbar In-Between Burgers. Er is een geweldige picknickbank aan de C. van Eesterenlaan waar je in alle rust kunt eten en genieten van het uitzicht.

Wertheimpark

Voor een eenvoudige en smakelijke lunch is Café Koosje een van de gezelligste plekjes van de stad en doet ook aan take-away. Je bent hier aan het juiste adres voor een sterke kop koffie of een heerlijke thee en ze maken ook heerlijke broodjes – wij kunnen je de ossenworst aanbevelen. Als je daar geen trek in hebt, is er nog meer keuze aan broodjes bij Café Smit & Voogt. Neem uw lunch mee naar het Wertheimpark, een van de rustigste kleine parken van de stad, en bewonder de twee sfinxen met lantaarns.

Oostelijk Eilanden

Voor wat adrenaline in de middag trotseer je de halfpipe in het grootste skatepark van Nederland. Of… als dat echt niet je ding is, kun je ook een kopje koffie halen bij De Espressofabriek en een plekje zoeken om te kijken. Als je genoeg trek hebt gekregen van het kijken naar al die coole jonge mensen die hun kunsten vertonen op skates, kun je aan de overkant van het park een broodje eten bij Bluey’s Coffee & Kitchen.

Langs de waterkant

Voor een smakelijke (en bijzondere!) lunch loop je even naar Thull’s Deli, waar je een enorm assortiment gefermenteerde en ingemaakte lekkernijen vindt. Een aanrader is het broodje pastrami met huisgemaakte zuurkool en augurken of de groente frittata met miso mayonaise. Als u niet kunt wachten tot u thuis bent om te eten (we kunnen het u niet kwalijk nemen), eet dan uw broodje tijdens een verfrissende wandeling langs het IJ of zoek een plekje op een van de vele mooie uitkijkpunten. Warm op met een koffiespecialiteit van Barmhartig.

Lees ook: Alle restaurants in Amsterdam

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *