Leuke activiteiten in Amsterdam die gratis zijn

Leuke activiteiten in Amsterdam die gratis zijn

Amsterdam staat bekend om zijn grachten, mooie huizen, ‘coffeeshops’ en de Wallen, maar er is veel meer in deze liberale stad dan de meeste bezoekers zich realiseren. Wij hebben diverse leuke activiteiten op een rij gezet die geen geld kosten maar zeker de moeite waard zijn om een keer te doen!

1. Ontdek de geheime binnenplaats van Begijnhof

Verborgen achter een zware houten deur op het Spui-plein vindt u de binnenplaats van Begijnhof. Deze afgelegen plek dateert uit de Middeleeuwen. Het is de thuisbasis van een van de oudste houten huizen van Amsterdam, Het Houten Huis, gebouwd in 1420! Het Begijnhof is oorspronkelijk ingericht als heiligdom voor het katholieke zusterschap en op de binnenplaats staat een beeld dat respect toont voor deze gemeenschap van vrouwen die hun leven aan God hebben gewijd. Vandaag de dag worden de aangrenzende gebouwen nog steeds bewoond door vele alleenstaande katholieke vrouwen. Om deze reden worden bezoekers verzocht om in gedempte tinten te spreken als ze in de omgeving rondlopen.

2. Lees meer over het verleden van Amsterdam in het Stadsarchief

Dit is iets voor echte geschiedenisfanaten. Het Stadsarchief is een schat aan kennis over het verleden van Amsterdam. Als je alle archieven, kaarten en historische documenten van het centrum zou uitrekken, zou je in feite 50 kilometer afleggen!  De toegang tot het gebouw is gratis, het lijkt wel iets uit een filmset! Voor de toegang tot de tentoonstellingsruimte worden extra kosten in rekening gebracht.

3. Verken de grachten van de stad te voet.

Wist je dat er meer grachten zijn in Amsterdam dan in Venetië? De waterwegen van de stad, die al 400 jaar oud zijn, staan op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO en velen zijn te voet bereikbaar dankzij een reeks smalle paden. Dat betekent dat je de kans krijgt om gratis rond te lopen in een levend museum terwijl je in Amsterdam bent! Wij raden je De Duif aan als uitgangspunt. En als u de schoonheid van de grachten vanaf het water wilt ervaren, kunt u uzelf altijd nog trakteren op een Privé Twee uur durende Boottocht.

4. Geniet van een zonnige dag op het Blijburgse strand

Ondanks het feit dat Amsterdam niet aan zee ligt, zijn de Nederlanders er toch in geslaagd om veel zandplezier te creëren in de vorm van een door mensenhanden gemaakt strand. Blijburg ligt op het kunstmatige eiland IJburg. Naast zwemmen en zonnen worden er ook regelmatig strandfeesten georganiseerd.

5. Neem de tijd om te ontspannen in de Openbare Bibliotheek Amsterdam.

De OBA (Openbare Bibliotheek Amsterdam) is veel meer dan een gebruikelijke bibliotheek. Het heeft een piano binnenin die voor iedereen gratis is om te spelen – en een geweldig dakterras dat een spectaculair uitzicht over de stad biedt. Het is een prachtige plek om een paar uur te hangen tussen het verkennen van de straten van Amsterdam.

6. Verdwaal in de wereld van de film bij het EYE Film Instituut Nederland

EYE Film Instituut Nederland bestaat uit vier bioscopen, een filmlaboratorium, een tentoonstellingsruimte van 1200 vierkante meter en de grootste filmbibliotheek van Nederland. Het keldergedeelte is gratis en herbergt een permanente tentoonstelling. Het gebouw zelf is een bezienswaardigheid! Wij raden u aan om even buiten te gaan staan en je te verbazen over dit moderne architectonische meesterwerk.

7. Rustig aan wandelen in het Vondelpark

Het Vondelpark, gelegen in het hart van Amsterdam, biedt een snelle ontsnapping aan de drukte en het lawaai van de stad. Hier zie je een gemengde menigte van alle leeftijden zonnebaden, balspelen spelen en gewoonweg ontspannen. Er is geen betere plek om mensen te kijken op een zonnige dag!

8. Actief bezig zijn in het Amsterdamse Bos

Het Amsterdamse Bos is een andere Nederlandse kunstmatige uitvinding. Bos is echter een misleidende naam; het gebied omvat onder meer jogging- en fietspaden, kleine poelen en een rivier. Als je zin hebt om dieper in de natuur te gaan, bekijk dan zeker onze Nederlandse Wetlands Kano Safari, die vertrekt vanuit Amsterdam en je de kans geeft om van dichtbij en persoonlijk kennis te maken met een scala aan water- en vogelsoorten.

9. Geniet van een paar freebies bij de Zondagsmarkt Amsterdam

Elke zondag wordt er ergens in Amsterdam een markt gehouden en de locaties veranderen altijd. Naast gratis eten en drinken proeverijen zijn deze markten een perfecte plek om one-of-a-kind souvenirs te vinden.

10. Fietsen of wandelen in de omgeving van Noord

Noord is eigenlijk een hele buurt in Amsterdam en er zijn delen van die buurt die gezien moeten worden. Nieuwendammerdijk en Schellingwouderdijk zijn straten die oorspronkelijk als dijken zijn aangelegd – ze zijn echt fascinerend om te zien! Het mooiste is dat je de pont naar Noord gratis kunt nemen. Als dat leuk klinkt, ontdek je misschien ook wel eens de charmante buurt van de Zaanse Schans, met zijn schattige windmolens, op onze Countryside Bike Tour.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *