Hotel Flora Batava

Geplaatst op

In het gezellige Breukelen (wij waren hier nog nooit geweest), vind je het prachtige boutique hotel Flora Batava. Flora Batava is een idyllisch gelegen boutique hotel aan de rivier de Vecht. De traditie van gastvrijheid komt hier opnieuw tot leven in de 45 kamers en suites, restaurant Bloei, een theehuis en twee vergaderzalen. Het authentieke gebouw wordt omringd door natuur en je loopt zo de steiger op om een bootje te huren en prachtig te varen in de omgeving. 

Hotel Flora Batava ligt op Buitenplaats de Vijverhof. In 1670 kocht Agnes Block een hoeve op 14,5 hectare grond en stichtte de buitenplaats de Vijverhof. Agnes liet bij de buitenplaats een oranjerie, boomgaarden, sier- en moestuinen, lanen en verschillende vijvers aanleggen.

Restaurant Bloei

In het hotel zit ook een heerlijk restaurant, genaamd Bloei. Je kan hier heerlijk ontbijten, lunchen, high-tean en dineren. Met een prachtig terras, uitkijkend op het water en wijnen van de mooiste wijnhuizen, zit je hier helemaal goed. Ook bij minder weer zit je heerlijk in de mooi serre. 

Wij waren te gast in het hotel op 1 van de warmste dagen van het jaar en wij hebben na aankomst heerlijk gezwommen in de Loosdrechtse plassen. De airco deed het perfect dus wij hebben verder geen last gehad van de warmte. S’avonds een heerlijk verzorgd diner en s’ochtends een uitgebreid ontbijt met verse jus, vers fruit en macarons. Zeg nou eerlijk, wie wil dit nou niet?!

Lees ook: Lunchen in Utrecht & de beste restaurants in Utrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *