De meest indrukwekkende kastelen in Nederland

De meest indrukwekkende kastelen in Nederland

De 8 meest indrukwekkende kastelen van Nederland

Nederland heeft in de loop van de geschiedenis een aantal behoorlijk indrukwekkende kastelen gehad. Veel van deze middeleeuwse kastelen hebben het niet overleefd, maar gelukkig zijn er nog enkele prachtige kastelen die een bezoek waard zijn. Deze kastelen die u nog steeds kunt bezoeken dienen een doel, omdat dit de enige manier is om ze te behouden, omdat het nogal wat geld kost. Sommige van deze kastelen dienen bijvoorbeeld als museum, hotel en andere als locatie voor evenementen zoals bruiloften en beurzen. Laten we verder gaan met de lijst, hier zijn de 8 meest indrukwekkende kastelen van Nederland:

De 8 meest indrukwekkende kastelen van Nederland

Kasteel Muiderslot

Het Muiderslot is een indrukwekkend vierkant kasteel in Muiden in de provincie Noord-Holland. Het ligt vrij dicht bij Amsterdam dus ideaal voor een dagje uit als u in de hoofdstad verblijft. Er is een nationaal museum en het kasteel heeft een gracht met een ophaalbrug. Leuk weetje: het museum is afgebeeld op de aas van de clubkaart in het standaard kaartspel dat in Nederland wordt gebruikt.

Kasteel De Haar

Kasteel De Haar is het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland en ligt vlakbij Haarzuilens in Utrecht. Het heeft een indrukwekkend interieur en naast het kasteel staat een kapel. Rondom het kasteel ligt een park en de tuinen. Elk jaar vindt op deze locatie de Elf Fantasy Fair plaats… een perfecte gelegenheid om je te verkleden als een elf, hobbit, heks of welk wezen dan ook, ik denk dat alles leuk kan zijn zolang er maar bier is!

Kasteel De Doornenburg

Dit kasteel bestaat uit een kleiner kasteel en een hoofdkasteel die met elkaar verbonden zijn door een smalle houten brug. Het is een van de grootste en best bewaarde kastelen van het land, dus zeker de moeite waard om te bekijken! Lang geleden stond er op deze locatie in plaats van op het kasteel een versterkte woning die bekend stond als Villa Dorenburc, in de loop van de tijd is het kasteel gegroeid en uitgebreid tot een versterkte burcht.

Kasteel Doornenburg

Kasteel Doorwerth is een middeleeuws kasteel dat wordt gebruikt als hotel, restaurant en locatie voor diverse evenementen, feesten en bruiloften. Leuk feitje: Er wordt gezegd dat de geest van een meisje dat ooit uitgehongerd om dood in het kasteel nog steeds dwaalt rond…. dus misschien een extra broodje!

Kasteel Radboud

Kasteel Radboud dateert uit de 13e eeuw en werd in opdracht van Floris V gebouwd ter bescherming tegen de infiltraties in het gebied van de Friezen.

Kasteel Ammersoyen

Een prachtig kasteel omgeven door water en gelegen in het westen van de provincie Gelderland. Het kasteel werd gebouwd rond 1300 maar werd zwaar beschadigd tijdens de Tweede Wereldoorlog… gelukkig is het door de renovaties weer in perfecte staat. Tip: Het is een prachtig gebied om te wandelen.

Kasteel Duurstede

Een middeleeuws kasteel in de stad Wijk bij Duurstede in de provincie Utrecht. Het kasteel heeft een indrukwekkende toren die de ‘Bourgondische Toren’ wordt genoemd. Leuk weetje voor de Nederlanders: De locatie werd gebruikt in de film ‘De Diamant’ van ‘Bassie & Adriaan’.

Slot Loevestein

Slot Loevestein is een burcht en fort bij Poederoijen en gebouwd door ridder Dirc Loef van Horne. Hij gebruikte het als residentie, van waaruit hij invallen kon doen en illegale tolpoorten kon uitvoeren. Niet zo’n nobel begin:) Er is nu ook een museum in het kasteel gevestigd en het is een van de bekendste kastelen van het land.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *