Biercafés in Amsterdam

Biercafés in Amsterdam

Dit zijn de leukste plekken om in Amsterdam een biertje te drinken!

Man of vrouw, student of senior, bijna iedereen houdt wel van een biertje op zijn tijd. Gelukkig stinkt het in Amsterdam van de café, bars en terrassen waar je in elk seizoen een heerlijk biertje kan scoren. Amsterdamshots geeft je hieronder enkele tips waar jij echt een keer geweest moet zijn!

Gollem

We beginnen de lijst met één van de bekendste proeflokalen van Amsterdam: Gollem! Met vier fantastische locaties in Amsterdam is Gollem zeker weten een van de leukste bierhotspots van Amsterdam. Gollem heeft ongeveer 20-30 biersoorten op de tap waardoor je altijd wel een biertje kan bestellen waar jij zo’n behoefte aan hebt.

Tapzuid

Qua interieur zou je misschien niet zeggen dat dit een echte bierkroeg is. Maar schijn bedriegt! Bij Tapzuid vind je echte bier sommeliers die jou kunnen helpen bij het vinden van het juiste biertje. Daarnaast beschikt Tapzuid ook over een heerlijk terras waar je met vrienden in de zomermaanden heerlijk kunt neerploffen.

Ijver

Ijver is een van de nieuwste bierkroegen in Amsterdam. Ijver is gevestigd op de steeds populairder wordende NDSM-werf. Een gezellig knus café waar wij graag neerploffen om een biertje te drinken.

Café Hesp

Café Hesp heeft maar liefst 24 speciaalbieren op de tap. Keuze genoeg zouden wij denken! Daarnaast heeft café Hesp ook zijn eigen biertje gebrouwen, Hesp Blond. Al met al genoeg redenen om eens een bezoekje te brengen en een biertje te bestellen.

De biertuin

Natuurlijk mocht De Biertuin niet ontbreken in dit lijstje! Het leuke aan De Biertuin is dat je hier op verschillende dagdelen terecht kan. Overdag kun je hier terecht voor een lekkere lunch, ’s avond voor een goeie borrel of een lekker diner. Daarnaast hebben ze zelfs meer dan 100 verschillende biertjes op de fles en 25 biertjes op de tap. Een walhalla voor de echte bierfan!

Brouwerij ’t IJ

Wie regelmatig in Amsterdam Oost komt kent deze bierspot maar al te goed. Een groot pluspunt van Brouwerij ’t IJ is het heerlijke terras waar wij al veel zomeravonden hebben doorgebracht en hun heerlijke witbier. We gaan zeker hier weer een keer langs! Jij ook?

De Flamingo

Een heerlijk café in De Pijp mag natuurlijk ook niet ontbreken in onze lijst. Café De Flamingo is een heerlijke plek om een middagje mensen te kijken onder het genot van een biertje. De Flamingo zit gelegen aan de Albert Cuyp Markt waardoor je in het weekend heerlijk kan neerploffen na je wandeling over de markt.

Delirium Café

We sluiten de lijst af met het Delirium Café. Met meer dan 500 nationale en internationale bieren uit fles en 20 op de tap heeft dit gezellige café een record in Amsterdam. Daarnaast kan je bij het Delirium Café ook genieten van de Bourgondische keuken. Het personeel weet enorm veel over bier en de combinatie met het eten. Laat je dus vooral voorlichten over wat je precies moet nemen en geniet van een onvergetelijke middag/avond.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *