Padel, de snelst groeiende racketsport ter wereld, verovert de harten van steeds meer racketsportliefhebbers in Nederland. Een groeiend aantal traditionele tennisclubs ziet de aantrekkingskracht en potentie van deze flitsende sport die veel kenmerken heeft van zowel tennis als squash. Amstelpark, de bekendste tennisclub van Nederland, opende in het najaar van 2018 haar eerste drie padelbanen.

Een sport in de lift

De sport padel vindt zijn oorsprong eind jaren 60 toen het voor het eerst werd gespeeld in Zuid-Amerikaanse landen als Argentinië en Mexico. Later vond padel ook zijn weg naar Spanje waar het ondertussen de op één na meest beoefende sport is, net achter voetbal. De populariteit groeit momenteel enorm in de rest van Europa waar traditionele racketsportliefhebbers de sport ontdekken en ervaren hoe leuk en flitsend deze is. Amstelpark wilt heel graag helpen de sport nog populairder te maken en biedt daarom spelers van alle niveaus de mogelijkheid om banen te huren of padellessen te volgen.

Amstelpark Padel

Amstelpark Padelmanager en hoofdtrainer Tim Wolters is enorm enthousiast over de mogelijkheden die hij ziet bij Amstelpark voor deze mooie sport: “Het is een enorme eer om padel op de kaart te mogen zetten als onderdeel van de mooiste racketsportvereniging van Nederland. Mijn team en ik doen er alles aan om de traditie van topsport en toegankelijkheid waar Amstelpark om bekend staat te laten weerspiegelen in ons enthousiasme voor deze sport en onze toewijding aan het doel alle spelers een te gekke padelervaring te bezorgen.” Wolters heeft van kinds af aan tennis gespeeld en is ongeveer 2 jaar geleden voor het eerst in aanraking gekomen met padel. Toen hem de positie van padelmanager bij Amstelpark werd aangeboden heeft hij de mogelijkheid direct met beide handen aangegrepen. Wolters realiseerde zich dat een opkomende sport als padel verlegen ligt om aansluiting bij de gevestigde orde in de racketsportwereld. ”Geen betere plek dan Amstelpark, met haar topfaciliteiten en gezellige clubhuis, om de groei en populariteit van deze sport extra kracht bij te zetten.”

Laagdrempelig

Eén van de grote voordelen van de padelsport is het gemak waarmee de basisvaardigheden onder de knie te krijgen zijn. De leercurve is een stuk minder steil dan bij tennis. Daarnaast wordt de sport altijd met 4 personen gespeeld, waardoor ook het sociale element goed tot zijn recht komt. “Naast technische vaardigheid is ook tactisch inzicht een belangrijk onderdeel van het spel,” aldus Wolters. “Bij Amstelpark bieden we een schat aan opties om beter te worden, variërend van groeps- of privétrainingen tot clinics, toernooien en competities.” Het is duidelijk dat het padelavontuur door Amstelpark met volle overgave is aangegaan en dat de voortgang van de groei van deze sport volop kan rekenen op de steun en inzet van de leukste racketsportclub van Amsterdam.

Meer informatie is te vinden op www.amstelpark.nl/padel

 

2 Replies to “Amstelpark Padel”

  1. Vorige week voor het eerst kennis gemaakt met deze sport! Lekker om in de buitenlucht deze sport te bespelen en na afloop nog een hapje te kunnen eten. Amstelpark Padel is een echte aanrader voor elke racketsport liefhebber!

     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *