Alle populaire hotspots in Split

Geplaatst op


Split is Kroatië’s tweede stad, gelegen aan de Adriatische kust. De stad is een populaire toeristische bestemming vanwege haar mooie stranden, historische bezienswaardigheden en uitgaansscene. In deze stad is er altijd iets te doen, of je nu wilt ontspannen op het strand of uitgaan en feesten tot in de late uurtjes.

Split is een historische stad

Split is een historische stad en het oude centrum is een UNESCO-werelderfgoed. Bezoekers kunnen hier de imposante Diocletiaanse tempel bekijken, die dateert uit de 4e eeuw. Andere bezienswaardigheden in het oude centrum zijn onder meer het paleis van Diocletianus, het pittoreske Peristylium-plein en de Sint-Domus-basiliek.

De populaire stranden Bacvice en Tramuntana

Aan de noordkant van de stad liggen de populaire stranden Bacvice en Tramuntana. Bacvice is een klein, rustig strand dat perfect is voor ontspanning. Tramuntana is een populaire plek voor watersporters vanwege de sterke wind die er waait. Er zijn ook veel restaurants, bars en clubs in deze buurt, dus je kunt hier gemakkelijk een hele dag doorbrengen.

In het zuiden van de stad ligt het strand Bene. Dit is een populaire plek voor jongeren, vanwege de vele feestjes en evenementen die hier georganiseerd worden. Ook zijn er veel restaurants, cafes en clubs in deze buurt.

hotspots split

Uitgaan in Split

Als je ’s avonds uit wilt gaan, is er geen gebrek aan opties in Split. De stad heeft veel bars en clubs, waar je kunt dansen tot in de late uurtjes. Het is ook een populair uitgaansgebied voor studenten, vanwege de vele studenten die in de stad wonen.

Populaire restaurants in Split

Als je in Split bent, moet je zeker een bezoekje brengen aan een van de vele populaire restaurants. Er is voor ieder wat wils, dus je zult zeker lekkers kunnen vinden om te eten.

Een van de populairste restaurants is Pizzeria Diocletian. Dit restaurant is gevestigd in een oud gebouw uit de 4e eeuw en heeft een unieke sfeer. De pizza’s zijn heel lekker en er is keuze genoeg voor iedereen.

Een ander populair restaurant is Konoba Pizzeria. Dit restaurant is gevestigd in een oud klooster en heeft een rustieke sfeer. De pizza’s zijn hier ook heel lekker en er is een goede keuze aan verschillende toppings.

Als je iers wilt dan pizza, moet je zeker eens langsgaan bij Restaurant Istrian. Dit restaurant serveert heerlijke Istrische gerechten en heeft een mooie, rustieke sfeer.

Kortom, er is genoeg te kiezen in Split en je zult zeker een lekker restaurant kunnen vinden om in te eten.

Wijnproevij in Split, Kroatië

Of je nu een wijngaard wilt bezoeken of gewoon wat van de lokale wijn wilt proeven, er zijn genoeg opties beschikbaar.

Een geweldige manier om te genieten van wijnproeven in Split is om een rondleiding door een van de vele lokale wijngaarden te nemen. Veel van deze wijngaarden bieden rondleidingen die proeverijen omvatten, zodat je alles kunt leren over het productieproces terwijl je geniet van een aantal heerlijke wijnen.

Als je niet geïnteresseerd bent in een rondleiding, kan nog steeds genieten van wijnproeven in Split door een van de vele wijnbars te bezoeken die je in de stad kunt vinden. Hier kan je een verscheidenheid aan lokale wijnen proeven, en misschien zelfs een nieuwe favoriet vinden.

Split is een populaire toeristische bestemming vanwege haar vele hotspots. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen strandvakantie, wilt verkennen wat er te zien is, of gewoon wilt uitgaan en feesten, in Split is er altijd iets te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *