5x de beste tennisclubs van Amsterdam

5x de beste tennisclubs van Amsterdam

For English Click here

Tennis is back! Dat mogen we wel stellen nu de tennisvereniging weer steeds meer leden krijgen. De coronatijd heeft veel sporters doen inzien hoe leuk tennis eigenlijk is. Daarom mag een lijstje met de beste tennisbanen van Amsterdam natuurlijk niet ontbreken!

1. Amstelpark Tennis

Niet alleen de nummer 1 in dit artikel maar voor ons ook echt de nummer 1: Amstelpark Tennis. Hier speel je altijd op goed onderhouden banen die vrijwel het hele jaar bespeelbaar zijn. Mocht het nou echt slecht weer zijn, dan kan je naar binnen uitwijken. Op het schitterende complex aan de rand van het Amsterdam Bos in Amsterdam tref je 18 outdoor gravelbanen en 11 indoor hardcourt banen aan.

2. Joy Jaagpad

De nummer 2 in de lijst van beste tennisclubs is Joy Jaagpad. Een tennisvereniging van ongeveer 1800 leden. Joy Jaagpad kenmerkt zich door zijn brede diversiteit aan leden. Van jong tot oud speelt hier. De club is in 1998 ontstaan uit een fusie tussen ALTC Joy Mozaïek en TC Jaagpad: twee verenigingen die een lange traditie kennen. 

3. L.T.C Festina

Een tennisclub die zich gevestigd heeft op misschien wel de mooiste locatie van Amsterdam: Het Vondelpark. Een groot nadeel is dat je er niet heel makkelijk lid wordt, aangezien deze vereniging werkt met een wachtlijst. De reden van het beleid is dat Festina werkt aan een meer evenwichtig ledenbestand wat betreft leeftijd en speelsterkte. 

4. Frans Otten

Dan nu een andere grote speler in de Amsterdamse Tenniswereld. Met 8 binnenbanen en 15 buitenbanen is het Frans Otten stadion het centrum waar elke tennisliefhebber volop aan de bak kan. Deze tennisvereniging ligt in Amsterdam Zuid en is gemakkelijk te bereiken. Een baan kan je hier al huren vanaf 22,50 euro.

5. Tennispark Buitenveldert

Bouwer en ontwerper Jan Frans de Mooy legde in 1932 de basis voor Tennispark Buitenveldert, toen nog de Nieuwe Meer geheten. Hier kan elk type tennisser genieten van een potje tennis. Hier kan je jezelf inschrijven voor een competitieteam, kan je meedoen aan toernooien en kan je later dit jaar zelfs een potje Padel spelen. Wat wil je nog meer?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *