6x de beste oliebollen in Amsterdam

6x de beste oliebollen in Amsterdam

Als de winterkou in de lucht is, zie je de oliebollenkraam op de hoek van de straat opduiken. Deze cakey donut-achtige lekkernijen zijn een traditioneel Nederlands eten, vooral in de winter en voor het vieren van oud en nieuw. Hier zijn de 5 beste plekken om oliebollen te krijgen in Amsterdam.

Oliebollendeeg wordt gemaakt van meel, eieren, gist, melk, bakpoeder en zout. Rozijnen of bessen worden vaak aan het beslag toegevoegd. Oliebollen worden meestal geserveerd met een strooisel van poedersuiker.

Ik denk dat oliebollen het beste zijn als ze vers worden gemaakt, maar meestal worden ze al gefrituurd verkocht.

Hoewel het AD niet het meest van de oliebollen uit Amsterdam hield, hebben we nog steeds een aantal geweldige oliebollenbakkers. Bekijk deze vijf favoriete plekken voor oliebollen in Amsterdam.

Lanskroon

Kan jij geloven dat Lanskroon al 100 jaar op dezelfde locatie zit? Wow. Deze schattige bakkerij aan het Singel is een charmante plek om naartoe te gaan voor gebak, thee, stroopwafels en natuurlijk oliebollen!

Lanskroon
Singel 385, Amsterdam

De bakkerszonen

De Bakkerszonen staan in Amsterdam sowieso al bekend om zijn ontzettend lekkere brood, maar tijdens oud en nieuw is dit toch wel een van mijn favoriete adresjes. De oliebollen en appelbeignets zijn namelijk verslavend!

https://beukenplein.debakkerszonen.nl/nl/

R H Venekamp

In 2016 kreeg Venekamp een zeer lage waardering op de AD oliebollenlijst. De eigenaar was erg overstuur en een video ging viraal van hem huilend over het resultaat. De mensen van Amsterdam kwamen achter hem staan en zeiden dat zijn oliebollen geweldig zijn en gingen er alles aan doen om ze te kopen. Je zou ze ook moeten proberen!

R H Venekamp
Ferdinand Bolstraat 134, Amsterdam

Oliebollenkraam Marie Heinekenplein

Bekijk de charmante stand op het Marie Heinekenplein in de Pijp met allerlei smaken oliebollen. Ze hebben gember, nutella, kers en zelfs gezouten karamel. Het is een leuke plek om oliebollen te krijgen in Amsterdam bij het verkennen van de buurt.

Hartogs Volkoren

Deze geweldige bakkerij is een echte aanrader in de wintermaanden en produceert oliebollen waar mensen graag voor in de rij staan. Wist je dat ze al sinds 1896 bakken? Een echte specialist dus!

Hartog’s Volkoren
Wibautstraat 77, Amsterdam

Gebakkraam Verwijk

In 2015 had deze winkel de hoogst gerangschikte oliebollen in de regio Amsterdam op een 36e plaats. Dit jaar zijn ze te vinden op het Christiaan Huygensplein in Amsterdam bij de Jaap Eden schaatsbaan. Ze zijn misschien wel de beste oliebollen van Amsterdam, jij beslist!

Wat zijn volgens jullie de lekkerste oliebollen?

Wij gaan voor Lanskroon op de Singel!

Oliebollenkraam Tuincentrum Osdorp

Je hebt een straatverkoper nodig voor de authentieke oliebollenervaring, en deze – net buiten het Tuincentrum Osdorp – is een van de weinige die (bijna) het hele jaar open is. Het helpt ook dat hun oliebollen en diverse soorten gebak om voor te sterven zijn.

Bakkerij Balvert

We sluiten de lijst af met Bakkerij Balvert, gevestigd op de Waldenlaan in Amsterdam. Combineer een heerlijke wandeling in het Oosterpark met deze versnapering.

Let op: Deze bakkerij is op zondag gesloten!

 

4 gedachten over “6x de beste oliebollen in Amsterdam

  1. Ik kan gewoon geen genoeg krijgen van Hartogs Volkoren. Ik wil een T-shirt met Hartogs Volkoren erop zodat ik het aan iedereen kan laten zien haha.

     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *