10 buitenzwemplekken in Amsterdam

10 buitenzwemplekken in Amsterdam

In de zomer biedt deze op water gebouwde stad uitzonderlijke mogelijkheden voor een duik in de buitenlucht. Lees verder voor de complete gids voor de 10 beste buitenzwembaden van Amsterdam en plekken om je tenen onder te dompelen (op veilige afstand van de rondvaartboten en de klompvormige waterfietsen).

Sloterplas

Het prachtige ruime Sloterpark is een park in het Amsterdamse Nieuw West met een groot meer (Sloterplas). De lokale bevolking komt naar het stadsstrand voor picknicks, familie-uitstapjes en volleybalwedstrijden. Als je liever een scheutje chloor in uw zwemwater wilt, dan is het Sloterparkbad binnen een minuut te bereiken. Kom daarna langs bij het nabijgelegen Hotel Buiten voor een glas rosé op het terras.

Het Twiske

Begin je zwempartij met een mooie fietstocht naar Zaanstad, waar je maar liefst 10 verschillende zwemplekken vindt. In recreatiepark Het Twiske vind je de Speelsloot, het Kure Jan Strand, het Doesstrand en nog veel meer plekken om af te koelen in het water. Je kunt ook kano’s, roeiboten en zeilboten huren om op avontuur te gaan.

Gaasperplas

We hebben de aanleg van de Bijlmermeer te danken aan het charmante recreatiegebied Gaasperplas. Het is ontstaan uit de zandwinning die nodig is voor de bouw van de torenflats daar. Het prachtige natuurgebied heeft een breed strand en een ruim gazon om je handdoek uit te spreiden. Het beste van alles is dat het goed bereikbaar is met de metro.

Amsterdamse Bos

Het grootste landschapspark van Amsterdam is drie keer zo groot als Central Park, het trekt 6 miljoen bezoekers per jaar en heeft verschillende uitstekende zwemplekken. Er zijn plekken voor kinderen om veilig rond te peddelen terwijl de ouders op het gras rondlopen. Het Amsterdamse Bos heeft ook een aantal laaghangende bruggen voor oudere kinderen (en de jongeren in het hart) om hun duikkunsten te oefenen. De mogelijkheden voor eten en drinken variëren van pannenkoeken bij Boerderij Meerzicht tot een maaltijd met uitzicht, bij De Veranda.

Nieuwe Meer

Naast het Amsterdamse Bos ligt een groot meer met twee officiële zwemplekken. Gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer of met de fiets, er is een strand en er zijn verschillende privé-baaitjes langs de rand van het meer.

Ouderkerkerplas

Koel af van een fietstocht met een verfrissende duik in de Ouderkerkerplas. Deze bijzondere plek op de grens van Amsterdam-Zuidoost en Ouderkerk aan de Amstel is een paradijs voor doorgewinterde zwemmers en duikers, terwijl de zandstranden, ondiepe kustlijn en nabijgelegen speeltuinen het ideaal maken voor het hele gezin.

Beatrixpark

Een bescheiden park dat intiem en relatief rustig is, maar tegelijkertijd groot genoeg is om je het gevoel te geven dat je de stad voor een dag bent ontvlucht. Geweldig om te zonnen, te picknicken en in het peuterbadje te waden met de kleine ‘uns. Het Beatrixpark heeft ook een medicinale kruidentuin.

Westereinderplassen

De ‘West End Meren’ zijn het grootste zoetwatergebied in de Randstad. Deze meren zijn de thuisbasis van tientallen kleine eilandjes en hoewel de meeste van hen privébezit zijn, is iedereen welkom om zijn of haar boot aan te meren op het Starteiland – een populaire plek voor een picknick of barbecue. En als je geen zin hebt om je eigen voorraden mee te nemen, stop dan bij een van de 50 jachthavens langs de oevers, vol met restaurants, cafés en zonovergoten terrassen.

De Hoge Dijk

Dit rustige recreatiegebied in de buurt van AMC is gewoon de plek voor een rustige duik. Het westen van De Hoge Dijk is vooral een golfbaan, terwijl het oosten een grote plas heeft met een strand en een aangewezen zwemgebied. Ook is er een peuterplaats voor kinderen, goed geoutilleerde kleedkamers en parkeergelegenheid.

Diemerpark

Een ander stadsstrand is het Amsterdamse Diemerpark, dat een langzamer tempo en een rustige sfeer heeft. Je zou het nooit raden vanuit de bucolische omgeving, maar Diemerpark was ooit een vuilnisbelt. Het hele gebied is sindsdien minutieus schoongemaakt en het water wordt nauwlettend in de gaten gehouden.

Opmerking: Zoals bij alle buitenzwembaden kan de kwaliteit van het water variëren. Kijk voor waarschuwingen en updates op de zwemwater website.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *